De huidige keuken trends

De huidige keuken trends

Tuytelaers

Thuis, de plek waar we iedere dag komen na een lange dag werken. Steeds meer mensen zijn bezig met het opknappen van hun woning. De keuken staat daarbij centraal. Ga eens kritisch kijken naar jouw interieur en doe keuken inspiratie op. Ben je nu op zoek naar een nieuwe keuken en benieuwd naar de nieuwe trends? Dan zit je op de goede pagina en we nemen je graag mee!

1.De zwarte keuken


De zwarte keuken die exclusiviteit, elegantie en luxe uitstraalt. Deze keukens zijn terug van weggeweest. Verschillende afwerkingen die samen zorgen voor een unieke uitstraling. Waar kies jij voor? Een zwarte keuken met een structuur of egaal, hoogglans of toch mat? De matzwarte keuken, ofwel de keuken met een industriële uitstraling. Kies jij voor een zwarte hoogglans keuken, dan ga je meer de chique kant op.

Een groot voordeel van de zwarte kleur is dat deze net als de kleur wit heel makkelijk te combineren is met andere kleuren en materialen. De keuken is hiermee ook geschikt voor ieder interieur en jij kan jouw creativiteit er helemaal in los laten. Door verschillende donkere tinten te combineren ontstaat er een speels effect. Wil je graag een zwarte keuken met een chique kant, voeg dan materialen zoals goud, brons of messing toe. Dit zal zorgen voor extra warmte binnen de ruimte en een subtiel contrast.

2.Industriële keuken


Een stoere, robuuste keuken met een doorleefd karakter, dan hebben we het over de industriële keuken. De trend is afkomstig uit oude fabrieksruimtes en zijn tegenwoordig helemaal in. Deze keukenstijl bestaat uit verschillende robuuste materialen, hierbij kan je denken aan beton, steen, glas, metaal of hout dat grof geborsteld is. Het hout zorgt voor een levendig effect binnen de industriële keuken en is hiermee onmisbaar.

Plaats je een industriële keuken, dan worden de kleuren grijs, zwart, legergroen, koper-oranje, donkerrood of indigoblauw vaak gebruikt. Naast de kleuren en de keuken zelf, zal de rest ook afgestemd worden voor het perfecte plaatje. Denk aan keukenapparatuur, ook deze kan in een robuust design verkregen worden. De klassieke roestvrijstalen afzuigkap, het vrijstaande gasfornuis en een grote Amerikaanse koelkast passen goed binnen deze trend.

3.De woonkeuken


De keuken, tegenwoordig niet alleen de plek waar gekookt wordt, het wordt steeds meer gezien als een centrale plek. Een versmelting van de keuken met de woonkamer, huizen worden steeds vaker één geheel en ruimtes komen samen. Hier wordt dus niet alleen meer gekookt maar je ziet steeds vaker dat er wordt geborreld, wordt gewerkt of gerelaxt aan de bar.

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Je komt bij vrienden thuis om een avondje te borrelen en je gaat niet aan de eettafel zitten, maar aan de bar in de keuken. Oom de keuken onderdeel van de woonkamer te maken, wordt bij veel woningen de muur van de keuken doorbroken. Eén leefruimte waar alles mogelijk is. Vandaag werk ik een dag op de studeerkamer, morgen op de bank en overmorgen aan de bar in de keuken, ideaal! Met een woonkeuken creëer je een mooie ruimte, met veel mogelijkheden en vooral veel gezelligheid.

4.Symmetrie


Het keuken ontwerp bestaat uit veel onderdelen en het lijnenspel wordt hierin steeds belangrijker. Door de lijnen op elkaar af te stemmen zal er een rust over de keuken heersen. Zowel horizontale als verticale lijnen worden hierin meegenomen. Een symmetrische keuken, ofwel rustgevend voor het oog en fijn om in de werken.

5.De keuken kleuren van dit jaar


De natuurlijke kleuren komen weer steeds vaker voorbij. De kleur bruin is erg populair en kennen we in verschillende varianten. Gewaagde kleuren en patronen zijn tegenwoordig ook steeds populairder, deze worden dan vaak gecombineerd met rustige kleuren.

Editor: Media team

Datum: 07-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van The Art of Living

Fotografie: Peter Baas

Fotografie: ASWA Keukens

Fotografie: Cosentino