De ideale leefkeuken | Tegelgroep | Douglas & Jones | Vloeren en wanden

De ideale leefkeuken

Maak van de keuken een prachtige woonruimte

De keuken is vaak het hart van het huis. De ruimte in huis waar je misschien wel de meeste tijd doorbrengt. ’s Ochtends voordat je naar het werk vertrekt, ’s middags om even snel te lunchen en ’s avonds voor je op de bank neerploft om even bij te komen van een lange dag. Toch, of misschien juist daardoor, heeft de ruimte een hele praktische insteek. Echter kun je juist van de keuken een prachtige woonruimte maken die zorgt dat je ’s morgens nog even langer van je ochtendkoffie wilt genieten.

Een goed begin om de keuken om te toveren tot woonruimte is door hier te kiezen voor dezelfde vloer als in de woonkamer. Op die manier worden beide ruimtes echt bij elkaar betrokken en worden ze een geheel. Belangrijk in de vloerkeuze is uiteraard om te kijken naar een vloer die de toepassingseisen van beide ruimtes ondersteunt. De keuken is immers een ruimte waar je behoorlijk wat meters afloopt en draaibewegingen maakt. Slijtage ligt hier op de loer en ook door het gebruik van water liggen spetters en onverhoopt soms zelfs meer voor de hand. De logische keuze om dan te maken is voor keramische tegels, waarmee je gegarandeerd een leven lang plezier hebt van je keukenvloer.

De ideale leefkeuken | Tegelgroep | Douglas & Jones | Vloeren en wanden

Signature Tile van Piet Boon by Douglas & Jones

Voor ieder wat wils

Naast de vloer is ook de keuze voor een keuken vanzelfsprekend erg belangrijk. Essentieel is om daarom goed na te denken over de wensen voor je huis en te zorgen dat de basiselementen in je woning elkaar complementeren. Op die manier zet je meteen een goede woonstijl neer in je huis. Ga je bijvoorbeeld voor een moderne keuken, vaak gekenmerkt door een minimalistisch design, dan past een betonlook vloer hier prima bij. Zeker de combinatie met een warme kleurtint, zoals zand of beige geeft een mooie tegenhanger van het strakke ontwerp.

De landelijke keuken blijkt vaak een favoriet. Naast koken kun je hier ook goed in leven en eventueel ook werken. De gevarieerde mix van authentieke materialen en vormen spreken tot hun verbeelding.

De ideale leefkeuken | Tegelgroep | Douglas & Jones | Vloeren en wanden

Neo en Hormigon van vtwonen tegels by Douglas & Jones

Vintage van Douglas & Jones – Mediterranea Calpe van vtwonen tegels by Douglas & Jones


“De gevarieerde mix van authentieke materialen en vormen spreken tot hun verbeelding”


Stones van Piet Boon by Douglas & Jones

Tijdloos
Pure eenvoud en oog voor detail zorgen voor een tijdloze sfeer. Op de vloer past de uitstraling van natuursteen hier prima bij, maar ook op de (achter)wand kun je deze sfeer uitdragen door te kiezen voor een passend dessin en in plaats van glanzende handvorm voor sprankelend effect, matte handvorm voor een prachtig reliëf effect. Ook de toepassing van glanzende handvormtegels zorgen voor een sprankelend effect.

Welke keuken- of woonstijl je ook kiest, overal is toepassing met tegels op de vloer of wand mogelijk. Of je nu kiest voor bijpassende tegels die de stijl versterken of juist een variant om te dienen als stijlvolle tegenhanger, met de keuze voor keramische tegels zit je altijd goed.

 

Tekst: Inge Ruijs
Fotografie: Pepe fotografie

___

 


Douglas & Jones, Special edition, Tegelgroep, wanden en vloeren

The Art of Living Selections | De mooiste wanden & vloeren  


Magazine The Art of Living ging de samenwerking aan met Tegelgroep Nederland om een special edition te publiceren over de mooiste wanden & vloeren. Je kunt deze special edition nu online bekijken. Benieuwd? Klik snel door!

__
Bekijk hier de speciale editie | Wanden & Vloeren!