De interieuroplossing: een tv-lift

B&G audio | video | domotica

Iedereen heeft er minstens één in huis: een televisie. Heerlijk om ’s avonds op de bank te ploffen om te genieten van je favoriete tv-programma of film. Maar wanneer een televisie niet aan staat, hangt er een donker vlak in de ruimte. De tv is een apparaat wat vaak niet kan ontbreken, maar wordt ook wel als ontsierend element beschouwd. B&G kreeg steeds vaker de vraag of de tv niet zichtbaar in de woning geplaatst kan worden. En daar hebben zij nu dé oplossing voor: een tv-lift.

tv-lift, B&G, bang en olufsen, televisie in interieur, the art of living

Tv-lift in meubels
Door middel van een tv-lift is het mogelijk om een tv in diverse meubels te verwerken waarbij de tv achter een paneel verdwijnt. Dit wordt ook wel een SPS (sliding panel system) genoemd en kan in verschillende uitvoeringen worden toegepast. Op het moment dat je televisie wil gebruiken, haal je deze tevoorschijn. Anders zit de tv netjes opgeborgen achter een paneel.

Naadloze aansluiting
Er zijn systemen met houten panelen, metalen panelen en zelfs in een natuurstenen wand is het een optie! De tv in de wand schuift naar binnen, dan komt er een paneel naar beneden en wordt deze één met de wand. Door deze naadloze aansluiting tussen wand en paneel, is het werkelijk onzichtbaar dat er een televisie verstopt zit in de wand. Ideaal!

Tv-lift in de vloer
Om deze feature van B&G helemaal compleet te maken, zijn er nog meer mogelijkheden. Naast dat de tv-lift in een wand geplaatst kan worden, is het ook mogelijk om een liftsysteem toe te passen in een meubel aan het voeteneind van het bed of in de vloer van de kamer. Zo kan je niet alleen de televisie in de woonkamer wegwerken, maar ook in andere ruimtes!