Hoogspoor design light, verlichting, woonhuis

  • HOOGSPOOR
  • Lovense Kanaaldijk 45-1
  • 5013 BJ Tilburg
  • Contact:
  • Tel.: +31 (0)13 542 51 82
  • E-mail: info@HOOGSPOOR.nl

De juiste verlichting | HOOGSPOOR Design Light 

Soms komen ook nog steeds stiekeme wensen uit van onze specialisten in het high-end segment. Ditmaal mocht HOOGSPOOR verlichting adviseren voor de eigen woning van een architect. Frank Domen heeft zijn eigen woning getekend en gebouwd en het huis daarmee helemaal naar zijn eigen ideeën vormgegeven. HOOGSPOOR is in een vroeg stadium bij zijn woning betrokken geraakt om zo hun ideeën toe te voegen aan de mooie woning. Het voordeel daarvan is dat de voorbereiding van het plaatsen van de verlichting meegenomen kon worden in het bouwproject. Een mooi voorbeeld hiervan komt in dit artikel nog sterk naar voren.  

Artistiek licht

In goed overleg zijn veel inbouwspots op de goede plaats ingebouwd. Daarnaast zijn ook wandlichtpunten gepland en inbouwarmaturen gerealiseerd, die de structuur en architectuur van de woning versterken. Een mooi voorbeeld hiervan is de ultrasmalle LED-balken die verticaal zijn geplaatst in de hal. Hypermodern en ergens ook heel artistiek, maar toch sfeervol en warm. Dit heeft als gevolg dat er een mooie wisselwerking ontstaat tussen het ontwerp van de architect en de ideeën van de lichtadviseur van HOOGSPOOR. Door de vroege inschakeling van HOOGSPOOR in het project hebben ze dit resultaat van verlichting kunnen realiseren.

Hoogspoor design light, verlichting, woonhuis

Licht op werpen

Wat verder ook goed doordacht is binnen dit project is het uitlichten van elementen. Zo zie je in de keuken dat er een speciale spot is gecreëerd voor een prachtige plant die ook echt de moeite waard is om vol in het licht te zetten. Het aanrecht heeft veel functionele verlichting gekregen, maar boven de eettafel is weer behoorlijk ingedamd met licht middels een subtiele kroonluchter. Als laatste straalt het huis van de buitenkant ook veel warmte uit. Het licht is zeer charmant en uitnodigend. Zo zie je van buiten bijvoorbeeld dat een mooie bundel geworpen is op de zeer moderne en vernuftig gerealiseerde zweeftrap. Ook het terras met mini-zitje is een mooie plek geworden om te vertoeven als de zon is gezakt. 

Hoogspoor design light, verlichting, woonhuis

Hoogspoor design light, woonhuis

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Hoogspoor Design Light

____

____

Meer artikelen bekijken van Hoogspoor Design Light?