De klok is uitgegroeid tot een design artikel

De klok is een onmisbaar onderdeel in vrijwel elk huishouden in Nederland. Vroeger werd de klok veelal en alleen gebruikt vanwege de functionele werking en het lezen van de tijd, maar tegenwoordig is de klok veel meer dan dat. Klokken zijn inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd design artikel waar een stuk anders en meer naar wordt gekeken. Uiteraard zijn ook de uiterlijke kenmerken van de klok door de jaren heen behoorlijk veranderd. Tegenwoordig is er dan ook aanzienlijk meer keuze en is er voor vrijwel elk interieur of inrichting wel een passende variant te vinden. Van alle verschillende type klokken, is de wandklok verreweg de meest populaire variant. Zonder andere klokken, zoals staande klokken en tafelklokken teniet te doen, is het aanbod aan wandklokken ook verreweg het grootst. Eigenlijk zijn er zoveel verschillende soorten wandklokken dat deze haast niet als een productcategorie aan te duiden zijn.

Wandklokken is het meest gebruikte type klok en beschikbaar in duizenden soorten

De meest bekende wandklokken zijn de standaard ronde klokken met een lichte wijzerplaat die ongeveer de omvang van een bord hebben. Dit type wandklok alleen al is beschikbaar in duizenden verschillende soorten. Ook qua formaat en materiaalgebruik zijn er wat betreft een wandklok kopen tal van mogelijkheden. Zo vraagt een klassieke inrichting in een statig pand met hoge plafonds soms om een ander formaat klok. In deze gevallen kan een XXL-wandklok gemaakt van massief materiaal, zoals bijvoorbeeld staal zorgen voor een indrukwekkend effect die de sfeer van de ruimte accentueert. Ook voor moderne interieurs zijn er zeer veel opties om een wandklok te gebruiken. Een klok met een ronde glasplaat is erg geliefd, maar ook klokken met bijvoorbeeld felle kleuren en een abstract design kan een nieuwe dimensie aan een ruimte geven. Er zijn ook klokken die direct op de muur bevestigd worden en waarbij de muur zelf als wijzerplaat fungeert, dit is ook een goede optie wanneer er minder ruimte aanwezig is op de muur. Het is echter wel aan te raden om een klok zonder wijzerplaat alleen te gebruiken op een lichtgekleurde muur, omdat een donkere muur de klok optisch doet verdwijnen.

Combineer een aangenaam design met functionaliteit

Naast de vele verschillende designs van wandklokken kan er ook worden gekozen voor een staande klok of een tafelklok. Vooral in gevallen waarin er niet in de muren geboord kan worden of waar er maar beperkt ruimte is op de muur, kan een tafelklok een uitkomst bieden. Ook op het gebied van de functionaliteit zijn er tegenwoordig een stuk meer klokken beschikbaar die ontzettend handig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld klokken beschikbaar die voorzien zijn van een dagaanduiding. Dit type klokken en de digitale en flipklokken zijn zeer handig om bijvoorbeeld te gebruiken in een keuken, om zo te helpen bij de timing tijdens het koken. Extra functionaliteit betekent niet dat er ingeleverd hoeft te worden op het design of de uitstraling. Met een retro flip klok wordt bijvoorbeeld een aangenaam design gecombineerd met een functionele werking.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs!