De kosten van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest voordelige manier van isolatie. Daarbij kun je met spouwmuurisolatie gemiddeld zo’n 700 euro per jaar kunt besparen. Ook draagt isolatie bij aan een beter milieu. Een investering waar je in alle opzichten blij van wordt en die je in gemiddeld vier jaar terug hebt verdiend. Als je huis nog niet optimaal geïsoleerd is, is dit het moment om te starten met energie besparen.

Wat is spouwmuurisolatie?

De spouw is de ruimte tussen een buiten- en binnenmuur en voorkomt dat vocht je huis binnendringt. De meeste woningen van na 1920 hebben een spouwmuur. Vanaf begin jaren zeventig worden nieuwbouwwoningen opgeleverd met een geïsoleerde spouw. Een niet-geïsoleerde spouw isoleert al een beetje. Isoleren kan door de spouw te vullen met glas- of steenwol, schuim of piepschuimbolletjes.

Spouwmuurisolatie kosten

Gemiddeld zijn de spouwmuurisolatie kosten tussen de 700 euro en 3.000 euro, dit bedrag is meestal binnen 4 jaar terugverdiend. Per type woning kun je rekenen op de volgende spouwmuurisolatie kosten:

  • Tussenwoning of hoekwoning: € 700 – € 1.000
  • 2-onder-1-kap-woning: € 1.400 – € 2.000
  • Vrijstaande woning: € 2.000 – € 3.000

De exacte prijs is afhankelijk van diverse factoren. Gemiddeld kost spouwmuurisolatie zo´n € 15 per m2. Dit geldt voor de meest gebruikte isolatiematerialen glaswol of EPS parels. Voor isoleren met PUR schuim zijn de kosten hoger, namelijk € 25 tot € 30 per m2. Naast de kosten per m2 kun je ook rekening houden met eventuele extra werkzaamheden zoals het schoonmaken van de spouw, het plaatsen van extra ventilatievoorzieningen of het plaatsen van scheidingsborstels naar de spouw van de buren.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.