Woonboerderij | Coce, the art of living

De kunst van een droominterieur voor woonboerderij | Coce lifestyle and interior

Ten zuidoosten van Arnhem ligt het Gelderse Duiven. In deze landelijke omgeving te midden van uitgestrekte velden ligt deze prachtige luxe woonboerderij uit 1925 met privéwoning, moderne werkruimte, stallen en een karakteristieke kapschuur. De woning werd in 2005 volledig gerenoveerd en in 2021 onderging het interieur een krachtige make-over tot een comfortabele plek om in te wonen, te leven, te werken en om in op te groeien.

PVC-Vloeren: Therdex. Raamdecoratie: Holland Haag BV. Interieurontwerp: Coce lifestyle and interior. Audio, video & netwerk: Wifimedia BV.

Woonboerderij | Coce, the art of living

Verlichting: Maretti Lighting.

Woonboerderij | Coce, the art of living

Wandbekleding: Dutch Walltextille Company.

Kunst

Esther van Duinen is interieurontwerper en eigenaar van Coce lifestyle and interior. Zij is vanaf het begin betrokken bij het ontwerp, vormgeving en uitvoering van het nieuwe interieur. Daarnaast is ze enthousiaste initiatiefnemer van La Ferme Interiors: een buitengewoon mooie collectie van sofa’s en handgemaakte, artistieke kunstwerken in lijsten van 1,5 bij 2 meter, die ook in deze woning te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is de roze-gouden uitvoering van de Mozart en de blauwe Parisienne gedrukt op 400 grams handgeschept papier en de gouden schelpenprint op hout die in de ouderslaapkamer hangt.

Domotica en schakelmateriaal: Gira. Plaatmateriaal voor maatwerk: DecoLegno BV. Verlichting (binnen): Lightboxx BV. Elektrische, domotica- en warmte installaties: Hagenleeuwis BV.

Woonboerderij | Coce, the art of living

Tegels (leveranciers): Gebo BV. Sanitair Tegels: Tegeldepot.

 

Een echte ‘wauw’

Meteen bij binnenkomst is een ‘wauw’ moeilijk te onderdrukken en laat dat precies de bedoeling zijn. Esther: “Ik vind het belangrijk dat bij de entree meteen een statement wordt gemaakt die sfeerbepalend is. Het is de eerste indruk en je krijgt hier nooit een tweede kans voor.” Aan de muur van deze hoge hal is wandbekleding aangebracht met een patroon van paardenhaar met als trofee een enorm elandhoofd aan de muur. De donkergrijze trap voert naar de eerste etage met drie slaapkamers en badkamer. Afmaker is de prachtige kroonluchter van Maretti met glazen pendants. Ingetogen maar oh zo chique.

Woonboerderij | Coce, the art of living

Tuinontwerp & aanleg: Hendriks Hoveniers BV.

Woonboerderij | Coce, the art of living

Tuinontwerp & aanleg: Hendriks Hoveniers BV.

 

Elegante verbinding

Vanuit de hal komt je in de ruime T-vormige woonkamer met grote raampartijen. Een comfortabele zithoek met tv, een hoge eettafel, speelhoek en een hoek met open haard vormen de woonkamer. Spanten zijn mooi in het zicht gelaten waarmee het karakter van de woonboerderij wordt benadrukt en binnen en buiten op een elegante manier met elkaar worden verbonden.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Cai Vosbeek, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van Coce lifestyle and interior?