De meerwaarde van eigenzinnige keuzes

Totaalbouw

De vide brengt licht in de woning maar laat tegelijk zien dat deze woning geen hedendaagse boerderij is. De leefruimte die door het glas van de stalen deur zichtbaar is, heeft een modern-minimalistisch karakter. Landelijk aan de buitenkant betekent voor de bewoners duidelijk niet ook een landelijk-romantisch interieur. “Er gaat vanuit deze hal een trap zowel naar boven als naar beneden, dus het mocht niet te donker zijn”, zegt de bewoonster, “maar daarnaast vind ik zo’n glazen toren ook simpelweg mooi. Wij wonen hier nu en wij willen hier nu van genieten. Soms moet je als opdrachtgever ook je wil durven doorduwen. Dan kon gelukkig prima bij Totaalbouw Schijndel, die het huis heeft neergezet.” 


Benedenverdieping

ruimte, villa, Totaalbouw, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Interieurontwerp en styling

Lydias sfeer & interieur

Raamdecoratie

Hoogzaad Wonen

Haard

Warmtestore

Wanddecoratie 

Opvallend aan de woonkamer en keuken zijn hun ruimte- afmetingen. Aan de lange tafel naast het kookeiland is plek voor een flink gezelschap, in de woonkamer is een aantal zitmeubelen geplaatst, waaronder een opvallende relaxstoel. Maar bij nader inzien zijn het niet zozeer de meters als wel het wit en vooral de gordijnen en de wandbekleding die de kamers zo’n groot gevoel van ruimtelijkheid bezorgen. “We hebben nauwelijks inkijk vanaf de weg“, geeft de bewoonster toe, “maar ik houd erg van gordijnen; ze kleden een ruimte aan. Omdat alle muren een beige tint hebben, heb ik wel toegegeven aan de verleiding er behang met motieven op aan te laten brengen.” Een terecht toegeven. De witte wand van de roomdivider tussen keuken en zitkamer bijvoorbeeld wordt er niet alleen mooier door maar ook intrigerend. Je kunt ernaar blijven kijken. In feite heeft de bewoonster met dit behang een licht klassieke touch gegeven aan een voor het overige modernistische interieur. Juist in de subtiliteit komt het effect optimaal tot zijn recht. 


Bovenverdieping

ruimte, villa, Totaalbouw, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Sanitair

Sawiday

Douchegoot

Easy Drain

Echte suite 

Wanddecoratie én vloerdecoratie treffen we ook aan op de bovenverdieping. In feite komt ze hier zo mogelijk nog beter tot haar recht, bijvoorbeeld in de wand die de slaapkamer van de dressing scheidt. Het geometrische motief aan de muur van de badkamer is weliswaar een ander dan het plantenmotief in de slaapkamer maar in combinatie met de stoffen, het hout van de balken, de spiegels en natuurlijk de gordijnen, krijgt deze slaapvleugel de aura van een echte suite met hotelgevoel. Het uitzicht op de grote achtertuin door de grote, driehoekige ramen verhoogt dat effect nog. “We hadden kunnen kiezen voor een extra slaapkamer door de ruimte voor de inloopkasten veel kleiner te maken, maar waarom zou je dat doen? Mijn man en ik wonen hier met zijn drieën en we hebben elk van ons de ruimte willen geven, inclusief een eigen badkamer. Hoe comfortabeler je slaap- kamer, hoe meer je geneigd bent er ’s ochtends wat extra tijd in door te brengen. Als er ooit bewoners na ons komen, dan verbouwen ze maar wat ze willen.” 


Bijgebouw

ruimte, villa, Totaalbouw, The Art of Living
ruimte, villa, Totaalbouw, The Art of Living

Huisbar met separate ingang 

Het huis is volledig onderkelderd en een groot deel daarvan is ingericht als huisbar. De installateurs hebben zich kunnen uitleven, niet alleen met de meubelen maar ook met de verlichting. Het schaduwrijke aspect van een ondergrondse ruimte is een dankbaar excuus geweest om kleurrijke (neon)verlichting aan te brengen, tot in de beide toiletten. De huisbar is bovendien niet alleen via de entree maar ook via een separate, zwevende trap vanuit de achtertuin te betreden. “Een voorwaarde van mijn man om een nieuw huis te laten bouwen, was dat er een grote schuur naast mocht komen te staan. Ik had liever géén bar in de woning zelf, maar omdat deze in de kelder kon, ging ik overstag. . Als we borrelen met familie of vrienden blijven we in de keuken, als we een feest geven, gebeurt dat in de kelder. Maar het feestgedruis loopt niet meer over tot in de woning tegenwoordig, omdat we de toegang tot de woning vanuit de kelder kunnen afsluiten. Ieder zijn hobby, en ook ieder zijn privacy dus.” 


Exterieur

ruimte, villa, Totaalbouw, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Rieten dak

Rietstijl

Aannemer

Totaalbouw

Zonnepanelen

Mobizon

Zwembadtechniek:

Norsup

Zwembad

TVR Zwembaden

Houten vlonders

Awood

Lange gevelsteen 

Vanuit de tuin komt de architectuur van de villa nog beter tot zijn recht dan aan de voorkant. De imposante driehoek van glas en hout, met het terras eronder, lijkt uit de gevel gesneden te zijn. Ook de lange gevelsteen die de bewoners speciaal hebben geselecteerd, komt goed naar voren en verleent de muren cachet. Wie zich van het terras verwijdert komt bij het zwembad, waar de traptreden die in het blauwe water leiden een spiegeling lijken van de treden die naar de kelder voeren. Het rieten dak en de houten spanten zijn typische landelijke elementen die de villa doen opgaan in het Brabantse landschap waarin ze is gebouwd, maar de vele eigen keuzes van de bewoners in exterieur en interieur drukken een persoonlijk stempel op de woning. Logische keuzes ook: je trekt naar het platteland voor de natuur en de privacy, om méér jezelf te kunnen zijn en niet minder. Dat hebben deze bewoners uitstekend begrepen. Ze hebben er ook consequent naar gehandeld. 

Editor: Media team

Datum: 20-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Veerle Verheijen