De meest indrukwekkende projecten van Sels Villabouw 

Sels Villabouw

Al jarenlang is Sels Villabouw betrokken bij de meest uiteenlopende exclusieve projecten. Vanaf de eerste tekening totdat de woning instap klaar is behoeden zij het project en dat levert de meest waanzinnige villa’s op. Om tot deze fantastische resultaten te komen stellen zij de klant altijd voorop. Welke wensen heeft onze klant en hoe kunnen we deze realiseren? Op deze manier proberen zij visies vorm te geven zonder een uitdaging uit de weg te gaan. Het fijne daaraan is dat Sels Villabouw het volledige totaalconcept verzorgd. Als klant hoef je dus maar met één partij in zee te gaan die alles voor je regelt en je volledig ontzorgt.  

Om je te tonen wat Sels Villabouw de afgelopen jaren allemaal heeft gedaan hebben we de meest spraakmakende projecten voor je op een rijtje gezet. Deze villa’s tonen dat de architecten getraind zijn naar wensen te luisteren en alle verschillende bouwstijlen beheersen. We nemen je graag mee in de wereld van de villabouw.  

Lust voor het oog  

De eerste woning die we je tonen is er een waarbij Sels Villabouw verantwoordelijk was voor de architectuur en de villabouw. Wat zich uitte in deze in deze waanzinnige eigentijdse villa. De villa toont een bijzondere mix van hedendaagse, moderne kenmerken en landelijke, klassieke aspecten. De grote ramen laten erg veel daglicht binnen en het rieten dak geeft de woning een gemoedelijke sfeer. Deze combinatie zet veel mensen op het verkeerde been; is de woning ontstaan na een verbouwing of is het nieuwbouw? In dit geval werd de villa volledig nieuw gebouwd. Al met al is de schitterende woning een lust voor het oog.  

Villabouw, appartementen, The Art Of Living

Oud en nieuw  

De volgende villa bood veel mogelijkheden en was na al die jaren toch echt aan een renovatie toe. Deze cottage werd begin 20ste eeuw gebouwd maar werd volledig opnieuw ontworpen en kreeg een prachtige uitbouw. Typische kenmerken van de woning werden bewaard, maar in een nieuw jasje gestoken. Deze eclectische esthetiek geeft de villa een warme, toegankelijke uitstraling en past daardoor precies bij zijn bewoners.  

 

Villabouw, appartementen, The Art Of Living

Klassiek pareltje  

Het volgende project is opnieuw een klassiek pareltje. Dit is het perfecte voorbeeld van een woning waarin het totaalconcept tot in de puntjes doorgevoerd werd. Sels Villabouw combineerde hun expertise met hun liefde voor ambacht en een scherp oog voor details, waardoor deze prachtige villa uiteindelijk gerealiseerd kon worden. Bij aankomst imponeert de villa al, maar eenmaal binnen waan je je daadwerkelijk in een andere wereld. De klassieke stijl werd volledig tot in de puntjes doorgevoerd zonder dat het geheel te druk of over de top wordt. Er zijn maar weinig villabouwers die dit kunnen.  

Villabouw, appartementen, The Art Of Living

Verwondering gegarandeerd 

Een ander fenomenaal modern project van Sels Villabouw en architect Dieter van der Velpen, is deze eigentijdse woning. Deze villa kreeg een groot aantal ramen die over twee verdiepingen reiken. Hierdoor komt enorm veel licht naar binnen en kan optimaal genoten worden het prachtige groene uitzicht. Door de ramen te combineren met materialen als beton kreeg de woning al snel de gewenste moderne look. Helaas laten deze foto’s maar een glimp zien van het prachtig gecomponeerde ontwerp. Eén ding is zeker het is een huis dat zal blijven verwonderen.  

Villabouw, appartementen, The Art Of Living

Verwachtingen overtreffen 

Naast dat Sels Villabouw grote villa’s volledig vanaf de eerste steen opbouwt, pakken zij ook andere projecten aan. Een voorbeeld hiervan is dit appartement, waarbij zij wederom een samenwerking aangingen met Dieter van der Velpen. Het bedrijf was verantwoordelijk voor de afwerking en de interieurinrichting. Het schitterende uitzicht dat dit appartement biedt, diende als inspiratiebron. Het interieur moest net als het uitzicht alle verwachtingen overtreffen. Dit was een delicate opdracht die met veel precisie uitgevoerd moest worden. Maar dat is zeker gelukt. De hoge afwerkingsgraad en de intieme interieurervaring zijn hier het resultaat van.    

Villabouw, appartementen, The Art Of Living

Verbluffend ontwerp 

We sluiten af met deze villa met een fenomenale combinatie van authentieke, moderne en organische elementen. De bewoners wisten heel goed wat ze wilden, het team van Sels Villabouw vertaalde de ideeën en wensen naar een sublieme villa, waar het gezin enorm van kan genieten. Michaël Matheussen van Sels vertelt: “Onze fantastische samenwerking is te vergelijken met het componeren van een muziekstuk, waarbij de klant de artistieke eindverantwoordelijke is.” Elke toon is raak, de melodie klinkt magnifiek. 

Sels Villabouw, Villa, The Art of Living

Editor: Media team

Datum: 09-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Sels Villabouw