De meest spraakmakende buitentegels en terrastegels op een rijtje

Nadat je het huis een volledige metamorfose hebt gegeven is het wellicht tijd om je tuin ook te onderwerpen aan een make-over. Je wilt natuurlijk dat het tuindesign volledig aansluit bij het imposante uiterlijk van het exterieur van de woning. Om dit doel te bereiken is het slim om over verschillende aspecten na te gaan denken, een onderdeel wat je dan absoluut niet mag vergeten zijn buitentegels. Denk bijvoorbeeld aan een terras met bijpassende terrastegels. Tegels maken de tuin toegankelijker en tillen ieder ontwerp naar een hoger niveau. Om je te inspireren hebben we een top 10 gemaakt van de mooiste en meest spraakmakende buitentegels.

1.Smaakvol geheel


Dit is een woning waarbij binnen en buiten soepel in elkaar overlopen. Dit komt onder andere door de grote raampartijen en het doordachte in- en exterieurdesign. Maar ook de buitentegels dragen bij aan deze overgang. Men koos er namelijk voor om de tegels van het interieur door te laten lopen naar het terras. Ook werd er een ander type buitenverharding toegevoegd. Deze zet de tegels qua kleur nog meer in zijn recht. Hierdoor kon een smaakvol geheel gecreëerd worden.

Buitenverharding: Vriens

2.Afkaderen


Deze minimalistische woning is een bijzonder op zichzelf staand project. De villa werd ontworpen aan de hand van de bosrijke omgeving. Dat is de reden dat men koos voor een aantal grote ramen, die werden gecombineerd met een natuurstenen gevel. Op deze manier werd de woning duurzaam gebouwd en komt al het groen eenvoudig naar binnen. Natuurstenen buitentegels mochten dan ook niet ontbreken. Zij zorgen ervoor dat het ontwerp van de villa op de juiste manier benadrukt wordt. De woning wordt zo, als het ware, af gekaderd.

Buitentegels: Beltrami

3.Onderhoudsvriendelijk


Deze mooi vormgeven en riant aangeplante tuin is een echte showstopper. Er is in deze tuin gekozen voor veel groen, duurzame materialen en onderhoudsvriendelijke terrastegels. De tegels zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de stroken, onder de overkapping, met een houtlook. Ditmaal koos men echter voor tegels met een complementaire kleur, die erg goed passen bij de rest van de tuin en eenvoudig te onderhouden zijn. Hierdoor zijn de tegels goed te combineren met het groen van het bordes.

Buitentegels: MBI de Steenmeesters

4.Functie en design


De terrastegels, ofwel sierbestrating, in deze tuin zorgen voor naadloze overgangen en voorkomen op deze manier stijlbreuken. Hierdoor oogt een tuinontwerp meteen een stuk rustiger. De lichte tegels en de gebruikte ‘planken’ zijn van hetzelfde materiaal gemaakt en kunnen daardoor beide genieten van de functionele voordelen van keramische tegels. De sierbestrating is dus niet alleen esthetisch hoogwaardig, maar is daarnaast ook nog enorm functioneel.

Terrastegels: MBI de Steenmeesters

5.Sterk en slijtvast


In dit geval werden de buitentegels geleverd door Schellevis beton. Dit betekent dat het betontegels zijn. Deze passen perfect bij het uiterlijk van de villa en dragen bij aan de stoere ambiance van het exterieur.  Daarnaast zijn betontegels uitermate sterk en slijtvast waardoor ze een hoge draagkracht hebben. Dit maakt de tegels geschikt als ondergrond op terrassen waar geleefd gaat worden. Daarom werden ze ook gebruikt in het ontwerp van deze prachtige tuin.

Betontegels: Schellevis beton

6.Naadloze overgang


Deze prachtige terrastegels zijn helemaal in stijl met andere elementen die deze villa kenmerken. De tegels staan bijvoorbeeld erg goed bij de lichte baksteen, het rieten dak en de grote raampartijen. De grote raampartijen maken een naadloze overgang van binnen naar buiten mogelijk. Om deze overgang te versterken is het belangrijk dat de ondergrond daarbij aansluit. Daarom zijn de binnen- en buitentegels ook op elkaar afgestemd. Het zijn deze details die van de villa een lust voor het oog maken.

Tegels: Michel Oprey & Beisterveld

7.Natuurlijke look


In deze tuin werd gekozen voor buitentegels met een natuurlijke look. Het originele uiterlijk van natuurlijke stenen wordt gecombineerd met de voordelen van een moderne vloer. Dit betekent dat de terrastegels goed te onderhouden zijn, daarnaast zijn ze volledig op maat te plaatsen en laat het design zich omschrijven als hedendaags. Ook is het zo dat de steen naarmate de levensduur vordert er mooier uit komt te zien waardoor de vloer meteen veel meer karakter uitstraalt.

Buitentegels: RAW Stones

8.Eenheid


Steeds vaker zien we de tuin als verlengstuk van het huis. Om de buitenruimte te betrekken bij de binnenruimte kiest men, zoals eerder benoemd, vaak voor dezelfde of soortgelijke tegels. Op deze manier wordt eenheid gecreëerd. Op deze foto’s zie je hoe men kiest voor bepaalde kleurtinten en daar de keuze van tegels op aanpast. Worden er veel grijstinten gebruikt? Dan kiest men voor een net wat donkerdere tint grijs voor op de vloer.

Terrastegels: Kol Tegels

9.Rustig overgang


Om dit terras vorm te geven koos men voor een lichtgrijze terrastegel die perfect past bij de bakstenen van het exterieur. De grijze kleur in combinatie met de zwarte elementen geven het exterieur een moderne look. Daarnaast vormen de tegels de duidelijke grens tussen de woning en de tuin. Op deze manier zorgt het terras voor een rustige overgang van woning naar tuin.

Terrastegels: ‘t Klinkerke

10.Toegankelijkheid


Bij deze woning werden buitentegels gebruikt om bijzondere paadjes te creëren rondom het huis zodat het huis voor iedereen toegankelijk is. Opnieuw werd hier gekozen voor een lichtgrijze betontegel die versterkend werkt in combinatie met het huis- en tuindesign. Dit betekent dat de vloer weinig onderhoud vraagt en dat de kleur het eigentijdse karakter van de woning versterkt. Daarom kunnen we spreken van een kloppend totaalbeeld.

Terrastegels: Schellevis beton

Editor: Media team

Datum: 17-03-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living