De nieuwe dimensie van sierbestrating

MBI De Steenmeesters

MBI De Steenmeesters wist met de introductie van de GeoProArte een nieuwe dimensie toe te voegen aan sierbestrating. De GeoProArte voorziet iedere tuintegel van een beschermlaag doormiddel van de nieuwste technologieën. Het resultaat is een duurzame tuintegel die goed te verwerken is en tegen een stootje kan. Daarnaast is het design zo indrukwekkend en netjes dat de tegels niet onderdoen aan echte keramische tegels en dat allemaal voor een schappelijke prijs. Het heeft jaren geduurd voordat de markt kennis kon maken met de GeoProArte, maar het resultaat is imponerend. 

buitentegels, bmi, veranda, The Art Of Living

De ontwikkeling 

Deze nieuwe technologie werd ontwikkeld doordat ze zich bij MBI afvroegen hoe ze stappen uit het keramische proces konden hanteren op beton. Op deze manier zou sierbestrating kunnen ontstaan die eenvoudig te verwerken is, maar ook voor verschillende toepassingen gebruikt zou kunnen worden. Om dit voor elkaar te krijgen was het noodzaak veel te investeren en goed onderzoek te doen. Gelukkig bleek de nieuwe productielijn het investeren waard, want MBI is nu het eerste bedrijf dat keramische processen kan toepassen op beton.  

De traditionele manier 

De productie van deze lijn begint op de traditionele manier. De betonnen basis wordt geperst in de oude fabriekshal. Hierna wordt de sierbestrating voorbewerkt waarna ze naar de wasstraat zullen gaan. Daar krijgen zij hun eerste beschermlaag. Loopt dit geheel volgens plan dan worden de tegels verplaatst naar de nieuwe fabriekshal, waar het allemaal net even wat anders gaat. Grote servers en digitale technieken staan in deze hal centraal.  

buitentegels, bmi, veranda, The Art Of Living

Hightech oplossing

In de nieuwe fabriekshal worden de tegels geborsteld zodat de hechting van de toplagen optimaal is. Nadat een basisprimer werd aangebracht wordt het keramische design aangezet. Er wordt opnieuw een beschermcoating aangebracht waarna de tegels in een apparaat geplaatst worden waarin een hele hoge temperatuur ervoor moet zorgen dat de lagen vulkaniseren; aan elkaar hechten, zodat ze na nog twee beschermende coatings klaar zijn voor gebruik. Hiermee speelt MBI in op de behoeftes van hun klanten; kwaliteitsbewust iets kopen zodat er lang van genoten kan worden. 

Editor: Media team

Datum: 27-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: MBI De Steenmeesters