Verlichting, the art of living,

De nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van verlichting | The Art of Living

Indien goed toegepast tilt verlichting jouw woning naar een hoger niveau. Onze deskundige partners helpen je graag bij het aankleden van jouw interieur of het laten stralen van jouw exterieur. The Art Of Living verschaft een exclusieve blik op de meest stijlvolle, innovatieve en bijzondere verlichting.

Verlichting, the art of living,

Design verlichting | Novalis.O
Design verlichting | Novalis.O

 

Novalis.O

Jouw interieur is jouw thuis. Daarom volgt Novalis.O de nieuwste trends op het gebied van designverlichting op de voet. Bij het exclusieve bedrijf uit Oisterwijk vind je alleen de meest exclusieve merken. Van wand-, hang-, plafond-, tafel- en vloerlampen tot inbouw- en buitenverlichting. Ook kan je bij Novalis.O terecht voor een volledig lichtplan.

Verlichting, the art of living,

Modernistische verlichting | JSPR

Verlichting, the art of living,

Modernistische verlichting | JSPR

 

JSPR

Met zijn op en top modernistische stijl heeft JSPR wereldwijd al op menig interieur zijn stempel gedrukt: van vijfsterrenhotels in Abu Dhabi en groteske villa’s in Zwitserland, Oostenrijk en Scandinavië tot showrooms van high-end automerken en natuurlijk Michelinrestaurants. Voor JSPR is verlichting meer dan alleen functioneel: de armaturen van JSPR fungeren als kunstwerken en voegen een esthetische waarde toe.

Verlichting, the art of living,

High-end verlichting systemen | Orbit Lighting
High-end verlichting systemen | Orbit Lighting

 

Orbit Lighting

Al meer dan 20 jaar is Orbit Lighting een begrip in het hogere segment voor high-end verlichtingssystemen. Orbit Lighting heeft de afgelopen tijd niet bepaald stilgezeten en presenteert nu: Swirl, een state-of-the-art system met een uniek 360-graden verlichtingspatroon. Swirl is een flexibel armatuur met een rond profiel. De siliconen lichtunit is verkrijgbaar in meerdere lengtes tot maar liefst vijf meter.

Verlichting, the art of living,

Hoogwaardige verlichting | Layer by Adje

 

Layer by Adje

Het hoogwaardige merk Layer by Adje wordt vertegenwoordigd door de Nederlandse ontwerper Adje Verhoeven. Een designer bij wie de liefde voor verlichting met de paplepel is ingegoten. De inspiratiebron voor de ontwerpen van Adje zijn het minimalisme, dat uitgaat van eenvoudige basisvormen, neutrale kleuren en wiskundige arrangementen. Layer by Adje kenmerkt zich door een brede collectie, wand-, tafel- en hanglampen. De stijl van Adje laat zich vangen door strakke lijnen, primaire vormen en duurzame materialen.

Verlichting, the art of living,

Unieke kroonluchter | Groenesteyn Crystal Lighting
Unieke kroonluchter | Groenesteyn Crystal Lighting

 

Groenesteyn Crystal Lighting

Er is een toenemende vraag naar maatwerk of zelfs naar eigen unieke kroonluchters. Een prachtig voorbeeld daarvan is de Waterfall-kroonluchter. Met de tekening van de interieurstylist onder de arm bracht de klant een bezoek aan Groenensteyn Crystal Lighting, die er gretig mee aan de slag ging. De grote ronde Swarovski-kristallen stelen de show op deze kroonluchter. Om een speels effect te creëren, zijn de kristallen wél even groot, maar hangen ze op verschillende lengtes.

Verlichting, the art of living,

Innovatieve verlichting | Maretti Lighting

 

Maretti Lighting

Voortdurende innovatie kenmerkt de verlichtingscollecties van Maretti Lighting. Bij het ontwerpen van een lichtplan maakt Maretti Lighting steeds vaker gebruik van modulaire armaturen, die interieurdesigners oneindig veel mogelijkheden bieden. Maretti Lighting presenteert nu: de Infinito by Wolterinck. Bij de vormgeving van deze lamp is gekozen voor een vernieuwend samenspel van materialen: brons, leer en rookglas.

Design verlichting | Billekens Licht & Advies

 

Billekens Licht & Advies

Licht is een complex fenomeen. De juiste verlichting en het ontwerpen van een goed lichtplan begint met kijken, luisteren en het stellen van de juiste vragen. Voor Billekens Licht & Advies gaat lichtadvies verder dan moderne verlichting, collecties van de beste merken uit binnen- en buitenland. Zij laten je kennismaken met het merk Occhio. Als geen ander weet Occhio dat ontwerpkwaliteit een samenspel is van buitenvorm, de look en feel van de oppervlakten, de aandacht voor detail in het ontwerp en – niet in de laatste plaats – de functionaliteit bij het hanteren.

Verlichting, the art of living,

Subtiele verlichting | HOOGSPOOR Design Light

Verlichting, the art of living,

Subtiele verlichting | HOOGSPOOR Design Light

 

HOOGSPOOR Design Light

Licht – het lijkt iets ongrijpbaars, maar het heeft veel invloed op de sfeer van een ruimte en hoe je die ervaart. De boodschap van Hoogspoor is om niet enkel te kijken naar welke lamp je mooi vindt, maar ook licht als een extra dimensie voor in jouw woning te zien. Neem afstand, bekijk welk licht je nodig hebt en decimeer dan jouw keuzes. Komt u er niet uit? Dan helpt HOOGSPOOR je graag met het ontwerpen van een lichtplan.

Sfeerverlichting | Rainforest Lighting

 

Rainforest Lighting

Van prachtige lampen voor binnen gaan we nu naar sfeerverlichting voor buiten. Rainforest Lighting plaatst tuinen in een geheel ander daglicht. Zo komen de schitterendste tuinen ook bij het vallen van de avond tot leven. Zoals de naam al weggeeft, haalt het bedrijf uit Huizen zijn inspiratie uit de natuur en met name het regenwoud, waar het licht wordt gebroken door een dak van takken en bladeren.

Buitenverlichting | In-lite

 

In-lite

Midden in Rotterdam staat villa Zonnehoek. Overdag is dit prachtige pand een echte eyecatcher in de wijk. Om ervoor te zorgen dat deze indrukwekkende villa ook ’s avonds voorbijgangers imponeert, is gekozen om het volledige buitenterrein te verlichten. De expertise van in-lite lab werd ingeschakeld. Deze verlichtings- specialisten creëerden voor villa Zonnehoek een stijlvol verlichtingsplan op maat.

Galaxy collectie | Brand van Egmond

Verlichting, the art of living,

Brass-O ring | Jacco Maris
Bedverlichting | Modular Lighting Instruments. Hanglampen | Delta Light

Verlichting, the art of living,

Nime | Delta Light
Moonlight Brass | Quasar

Verlichting, the art of living,

Tafelverlichting | Modular Lighting Instruments

 

Tekst gebaseerd op: Evelien de Raaff
Fotografie: Deelnemende partijen