De openhaard als designobject  

Boley

Het dansende vlammenspel en het knisperende geluid van de vuur weten keer op keer iedereen in hun macht te nemen. Een openhaard mag dan ook absoluut niet ontbreken in een sfeervol interieur. Ze geven iedere woning een heerlijke uitstraling, bieden voldoende warmte en voorzien in een heerlijke ambiance. Om het behaaglijke gevoel te benadrukken is het essentieel dat het design van de haard past bij de woning. Boley ontwerpt en realiseert maatwerk haarden die een verrijking zijn van het interieur. Deze twee haarden zijn daar het absolute voorbeeld van. 

Openhaard, designhaarden, Boley

Vrij hangende haard 

Deze openhaard is een indrukwekkende showstopper. Dit komt doordat je er vanuit iedere hoek van de ruimte ongekend zicht op hebt. De haard is vrij hangend en werd gerealiseerd met een maatwerk schappen kast. Door het bruine glas wordt de warmte van het vuur nog intenser ervaren. Ook werd de onderkant vervaardigd uit natuursteen waardoor samenhang ontstond met de keuken. Bovendien is de haard met vrijwel iedere brandstof uit te voeren, denk aan aardgas, propaangas, bio-ethanol en elektriciteit.  

Openhaard, designhaarden, Boley

Inbouwhaard 

De andere openhaard werd zorgvuldig weggewerkt in de muur. Hierdoor beleef je de pracht van een haardvuur op een compleet andere manier. Het design bleef eenvoudig om zo volledig op te gaan in het minimalistische interieur. De voorzetwand van de haard werd bekleed met gezoete natuursteen. Dit materiaal oogt rustig en de kleur valt op mooie wijze samen met het neutrale kleurenpalet. Ook deze haard zal op verschillende manieren vlam weten te vatten, want naast de eerdergenoemde brandstoffen kan ook gekozen worden voor hout. Deze fantastische haarden bewijzen dat Boley een expert is op het gebied van ontwerpen en produceren van exclusieve haarden. Alle haarden die zij ontwerpen zijn naast een heerlijke bron van warmte ook echte designobjecten. Ze worden volledig op maat gemaakt, waardoor ze een grootse indruk achter laten.  

Editor: Media team

Datum: 29-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living

Fotografie: Boley