De ovale tafel: een unieke maar subtiele smaakmaker voor je interieur

Table du Sud

Als je nog geen ovale tafel hebt in je huis, heb je een belangrijke interieurtrend overgeslagen. Eigenlijk is ‘overgeslagen’ hier niet de juiste woordkeuze, want dat insinueert dat het vergane glorie betreft. Maar niets is minder waar. De ovale tafel is er nog steeds en gaat ook absoluut nog een heel lange tijd blijven. Des te meer reden dus om je te verdiepen in het hoe en waarom van deze unieke tafelvorm. Table du Sud is een veelzijdig meubelmerk waar de mooiste en meest unieke tafels vervaardigd worden. Bij Table du Sud leveren ze altijd maatwerk uit eigen werkplaats in Heeze. Dat betekent dat ze naar hartenlust kunnen experimenteren met materialen, stijlen én vormen. En dat doen ze graag. 

Ovale tafel, eettafel, The Art of Living

Vormentaal 

De ovale tafel is ontzettend veelzijdig en we leggen je graag uit waarom. De klassieke, ovale tafel bestaat uit zachte lijnen en creëert een gezellige setting, omdat iedereen elkaar kan aankijken tijdens het eten en de borrel. Deens ovaal is een term die door Table du Sud zelf is bedacht en inmiddels is overgenomen door veel andere bedrijven. Dit betreft een tafel waarbij de kopse kant vanuit de bolling aan de lange zijde recht naar binnen loopt, waardoor er een volwaardige zitplaats wordt gecreëerd. Deze vorm is ontzettend handig voor grote gezinnen met kinderen. De half ovale tafels ogen rechthoekig, maar beschikken over een zeer subtiele ronding. Als laatste heb je de ovale tafel die meer een halve cirkel betreft. Je hebt hiermee rechte lange zijdes en juist een ronde vorm aan de kopse kant.  

Ovale tafel, eettafel, The Art of Living

Alternatief  

Naast de ovale tafel, weet Table du Sud uiteraard ook een mooi alternatief te bieden: de zogenoemde kiezelvormige eettafel; een design waarbij alle strakke lijnen verleden tijd zijn en een natuurlijk vorm de inspiratie is geweest. Zo is de vorm van de kiezelvormige tafel geïnspireerd op… de vorm van een kiezelsteentje. Dus: kan je niet kiezen tussen rond, vierkant, ovaal of rechthoekig? Dan is de Kiezel jouw perfect match. De lengte van een rechthoekige tafel, de gezelligheid van een ronde tafel en de exclusiviteit van een ovale tafel in één design. De kiezelvormige eettafel is unieke verschijning.  

Editor: Media team

Datum: 03-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Table du Sud