De perfecte apparatuur voor een perfecte tuin

Heb je een tuin en wil je deze goed onderhouden? Je hebt dan niet alleen groene vingers nodig, maar ook het juiste tuingereedschap. Een perfecte tuin is voor iedereen anders, en daarom hebben wij een aantal algemene tuintaken met de bijbehorende apparatuur opgesomd, zodat jij een idee krijgt van wat je nodig hebt om jouw tuin perfect te houden. We gaan het hebben over snoeien, bodemonderhoud, gazononderhoud, planten en verplanten en de tuin schoonhouden met bladblazer. Meer weten? Lees dan verder!

Snoeien

De perfecte tuin bestaat uit gezonde planten, struiken en bomen. Het geheim zit ‘m in het juiste gereedschap, en dat hangt af van hoe groot je planten zijn. Voor heggen neem je een heggenschaar, voor kleinere takken en planten een snoeischaar, en voor die dikke takken gebruik je een takkenschaar. Moet je ook in de hoogte snoeien? In dat geval kan een telescopische snoeischaar handig zijn. Er zijn ook verschillende soorten gereedschappen, zoals handmatig of elektrisch. Dat is een keuze die je zelf moet maken. Over het algemeen is elektrisch gereedschap erg handig in een grote tuin.

Bodemonderhoud

Om je grond gezond te houden, moet je onkruid, mos en grasafval weghalen. Je kunt dit handmatig doen of met speciale gereedschappen zoals een verticuteermachine. Ook dit is weer afhankelijk van de grootte van je tuin en wat jij prettig vindt werken. Met het juiste bodemonderhoud heb jij een mooie en gezonde tuin.

Gazononderhoud

Een mooi groen gazon krijg je door het regelmatig te bemesten. Doe dit ongeveer drie keer per jaar. Dit kun je met de hand doen of met een strooiwagen. Daarnaast moet je je gazon voldoende water geven, vooral in de zomer. Dit is simpelweg om uitdroging te voorkomen. Hoe je je gazon maait, hangt af van de grootte van je tuin. Er zijn verschillende opties beschikbaar, zoals grasmaaiers, robotmaaiers en grasscharen. Een robotmaaier is bijvoorbeeld super handig voor grote tuinen en voor senioren die zelf niet meer willen of kunnen maaien.

Planten en verplanten

Ga je bloemen, struiken of bomen in je tuin zetten of verplaatsen? Ook dan heb je wat gereedschap nodig. Gebruik een tuinschepje voor kleine planten en pak een schop voor de grotere jongens, zoals bomen. Als je de grond mooi vlak wilt hebben, kun je een hark gebruiken.

De tuin schoonhouden

Om je tuin netjes te houden en van tuinafval zoals bladeren, gras, grind en takken af te komen, kun je een bladzuiger/blazer gebruiken. Je kunt hiermee bladeren uit de weg ruimen, maar ook ander tuinafval. Ook hier heb je weer de keuze uit benzine, snoerloze of elektrische apparaten. Kijk even wat jij prettig vind, want die op bezine maken bijvoorbeeld enorm veel lawaai. Wil jij ook de perfecte tuin? Voer dan de bovenstaande tuinwerkzaamheden uit en gebruik daarvoor het juiste gereedschap!