Dé perfecte binnendeur voor jouw woning

Binnendeuren bepalen de sfeer in huis en zijn dé verbinding tussen alle ruimtes. Binnendeuren zijn een essentieel onderdeel van de woning en vormen stuk voor stuk het visitekaartje van elke ruimte. Ze zijn dus niet alleen functioneel, maar vormen ook dé aankleding voor het interieur. Het is daarom van belang dat binnendeuren goed passen bij de woning en het interieur, maar daarnaast ook van goede kwaliteit zijn. In deze blog vertellen we je graag meer over verschillende binnendeuren.

Verschillende types

Wil jij een nieuwe binnendeur kopen Dan gaat er waarschijnlijk een wereld voor je open. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je graag een stalen binnendeur of voel je toch meer voor een binnendeur met glas-in-lood? Daarnaast is het van belang om te weten of je een opdek- of stompe variant nodig hebt. Ook de kleur en het materiaal van de deur is bepalend voor het interieur. Verdiep je dan goed in de mogelijkheden.

Binnendeur met glas

Wanneer je wilt dat er veel natuurlijk licht de ruimte binnenkomt, dan is een binnendeur met glas een perfecte oplossing. Je kunt kiezen voor een deur met glas-in-lood of een deur met een glazen doorkijk. Bij de keuze voor een binnendeur met glas dien je wel rekening te houden met het onderhoud. Een glazen deur vraagt om net iets meer onderhoud dan een deur zonder glas. De juiste schoonmaakmiddelen zijn essentieel. Verkeerde producten kunnen de glazen binnendeur namelijk beschadigen. Kies daarom altijd voor een schoonmaakmiddel dat specifiek voor glas bedoeld is zoals Glassex bijvoorbeeld.

Kleurenpalet

Vaak heb je al een kleurenpalet gekozen voor jouw interieur, of is je interieur al helemaal af. Het is dan mooi als je binnendeuren aansluiten op het interieur. Wanneer je ervoor kiest om een binnendeur op maat te laten maken, is de keuze eindeloos. Je kunt naast de kleur ook kiezen voor een bepaald materiaal. Heb jij een landelijk interieur? Dan past een houten binnendeur wellicht het beste bij jouw woning. Zwarte en stalen deuren passen dan weer goed bij een industriële inrichting.

Opdek of stompe variant

Naast de keuze voor het type binnendeur, is het ook van belang om te weten of je een opdek- of stompe variant nodig hebt. Deze keuze is afhankelijk van het soort kozijn waar de deur in gehangen wordt. Wanneer er al een kozijn aanwezig is moet je dus goed kijken welke variant daarbij past. Twijfel je hierover? Vraag dan advies aan een specialist. Wanneer er nog geen kozijn aanwezig is of je een bijpassend kozijn wilt bij je nieuwe binnendeur, dan kun je ervoor kiezen om de binnendeur met kozijn te laten plaatsen. Daarnaast heb je ook de keuze tussen enkele of dubbele deuren of een schuifdeur. Alles is afhankelijk van jouw wensen samen te stellen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.