De perfecte haard voor jouw interieur 

Daniels openhaarden

Waar de eettafel een centraal punt is om samen te komen in de keuken, is dat in de woonkamer de open haard. Een open haard in huis zorgt simpelweg voor meer gezelligheid en, uiteraard, warmte. Op het gebied van haarden in huis is er ontzettend veel keuze. We leggen je uit wat voor soorten open haarden er precies zijn. 

Open haard, woonkamer, The Art Of Living

Statement een open haard

In dit prachtige huis in Dordrecht zien we wat voor statement een open haard kan maken. De bewoners van dit huis wilden de oude elementen van het pand combineren met nieuwe elementen. Dat zien we zeker terug in de woonkamer, waar neutrale tinten voor een warme en authentieke sfeer zorgen. De open haard bij de fijne zithoek zorgt ervoor dat familie en vrienden er graag aanschuiven. Het is een prettige plek geworden om samen te komen.  

De open haard in jouw huis 

De open haard in dit huis is een haard van Element4. Als je overweegt om een open haard in jouw interieur te plaatsen is het belangrijk dat je kijkt naar jouw woonwensen. Wat voor soort omlijsting past bij jouw woonstijl? Je kunt het klassiek houden, maar ook voor een moderne of meer robuuste uitstraling gaan. Bij Daniels Openhaarden is er altijd een open haard die bij jou past.  

Gashaard of houthaard

Bij een open haard zijn er twee types die je ruwweg kunt onderscheiden. Zo is er ten eerste de open houthaard, waarin je hout verbrandt. Dit type haard brengt sfeer, maar is wel minder effectief omdat er veel warmte verloren gaat. Weeg de voor- en nadelen daarom altijd goed tegen elkaar af. De tweede optie is de gashaard. Hierbij kun je de haard bedienen met een afstandsbediening, wat natuurlijk erg comfortabel is. 

Open haard, woonkamer, The Art Of Living

Elektrische open haard

Naast een open haard wordt er tegenwoordig ook vaak voor een gesloten haard gekozen, omdat dit een hoger rendement heeft. Het verwarmt je woonkamer simpelweg een stuk effectiever en is beter voor het milieu. Daarnaast is er de elektrische haard. Hierbij belast je het milieu vrijwel niet omdat je geen hout stookt, maar creëer je wel de gezellige sfeer in huis. Bij Daniels Openhaarden vindt je het type haard dat het beste bij jou past. 

Editor: Media team

Datum: 08-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Daniels openhaarden