De perfecte visgraat vloer voor jouw interieur 

VloerenExclusief

De vloer is ontzettend sfeerbepalend en zet direct de toon voor de rest van het interieur. Niet alleen de materiaalkeuze is van groot belang, maar ook het legpatroon. Een goed voorbeeld hiervan is het welbekende visgraat patroon. Een visgraat vloer staat voor een klassieke en tijdloze uitstraling. Het is niet voor niets dat deze vloer nog steeds ontzettend veel gelegd wordt. Zo ook in deze riante nieuwbouw woning, waar de visgraat vloer de absolute blikvanger is.

Vloer als blikvanger

Bijna de gehele woning is voorzien van een prachtige licht gerookte eikenhouten parketvloer die naadloos in alle ruimtes doorloopt. De uiteindelijke kleur van de vloer werd ter plekke bepaald naar de smaak van de bewoners. Op de benedenverdieping koos men voor voor een extra groot visgraatmotief, zonder velling en nestjes voor een strak totaalbeeld. Zodat het klassieke motief toch een moderne uitstraling krijgt. Een verdieping hoger ligt een plankenvloer die de ruimtes, door zijn lange vloerdelen, optisch groter laat lijken. De vloeren van deze woning vormen de basis van de inrichting. Dit is een verfrissende inrichting met een prachtige afwerking en een heerlijke ambiance.

Een visgraatvloer in jouw woning

Ben je helemaal weg van dit interieur en de prachtige visgraat vloer en ben je ervan overtuigd dat zo’n vloer fantastisch zal staan in jouw interieur? Dan is het slim om over een aantal aspecten na te denken. Bepaal allereerst of je voor een rustige of meer opvallende visgraat vloer wil gaan. Moet het patroon alle aandacht trekken en fungeren als eyecatcher of heb je liever dat de visgraat vloer op een subtiele manier zorgt voor extra dimensie, het kan beide. Daarnaast zijn de kleur en de grootte van het visgraatmotief ook van groot belang, het bepaalt de uiteindelijke uitstraling. Vind je het lastig om te bepalen wat bij jouw woning past, vraag dan een expert om advies. Een expert, zoals VloerenExclusief, weet precies wat de mogelijkheden zijn en zullen je eerlijk advies geven, zodat jij eenvoudig de perfecte vloer vindt!

Vloeren, visgraat vloer, The Art Of Living

Tips voor het kiezen van een visgraat vloer

1. Bepaal allereerst of je voor een rustige of meer opvallende visgraat vloer wilt gaan. Een rustige visgraat is vaak fijner in de woonkamer, opvallende vloeren zijn vaker te vinden in de hal.

2. Kijk welke kleur het beste bij de rest van je huis past. Zeker als je in je huidige woning een nieuwe visgraat vloer wilt, is het slim om een plan te maken. Passen je stalen deuren bij de vloer? Hoe zit het met de kleur op de muur? Kijk of je voor een lichtere of donkerder vloer wilt gaan.

3. Vraag advies aan een expert. Een interieuradvisieur heeft beter zicht op jouw woonwensen. Je kunt altijd advies vragen over welk type visgraat vloer het beste in jouw huis past.

4. Kijk op wat voor manier je de visgraat vloer wilt laten leggen. In de woning in dit artikel zien we een extra groot formaat visgraatmotief, maar je kunt ook voor een normale legging gaan. Dichterbij elkaar geeft een klassieker effect, wat verder van elkaar af geeft een moderner en ruimtelijker effect. 

5. Doe online inspiratie op bij VloerenExclusief en bekijk de verschillende vloeren. Van een zwarte vloer tot een het warme heated amber, er is ontzettend veel keuze. 

Editor: Media team

Datum: 06-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Jurrit van der Waal