De kokendwaterkraan van Quooker

Quooker

Wanneer je er echt op gaat letten kom je er pas achter hoe vaak je kokend water nodig hebt. Het begint al bij het opstaan, wanneer het tijd is voor koffie en thee. Gedurende de dag volgen meer van dit soort koffie- en theemomenten. Maar ook voor huishoudelijke klusjes wordt kokend water gebruikt, denk aan het schoonmaken van een aangekoekte koekenpan. Daarnaast heb je natuurlijk ook water nodig om bijvoorbeeld pasta te koken, bouillon te maken en groentes te wassen. Kortom, we kunnen niet zonder een fijne watertoevoer in de keuken. De Quooker-kraan is dan ook een geweldige oplossing die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld koken een stuk eenvoudiger wordt. Je leest in dit artikel waarvoor je deze kokend waterkraan allemaal voor kunt gebruiken.

De functies

Om te realiseren waarvoor je een Quooker-systeem allemaal kunt gebruiken is het natuurlijk fijn om te weten welke functies de Quooker-kraan allemaal heeft. Je bent er vast bekend mee dat een Quooker-kraan voorziet in direct kokend, warm en koud water, waarbij je niet hoeft te wachten totdat het water de juiste temperatuur heeft bereikt. Het kokende water wordt in het reservoir altijd op 107 °C gehouden. Voeg optioneel een Quooker CUBE toe om ook bruisend en gekoeld water uit jouw kraan te kunnen tappen.

In gebruik

Met al deze functies kun je de Quooker-kraan werkelijk overal voor gebruiken.Zoals eerder benoemd kun je de kokendwaterkraan gebruiken om te blancheren en pocheren. Bereid snel en eenvoudig de lekkerste gerechten, bespaar tijd qua huishoudelijke taken en zet je in een handomdraai een kop thee. Met het gekoelde water zal je in de zomer juist weer blij zijn, ijsblokjes zijn verleden tijd. Ook weet je zeker dat je schoon en lekker water drinkt. De Quooker-kraan maakt zich dan ook onmisbaar in de keuken, wanneer je er eenmaal één hebt aangeschaft kun je haast niet meer zonder.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 05-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Quooker