De realisatie van een prachtig interieur met serene sfeer

Piet-Jan van den Kommer

Piet-Jan van den Kommer heeft het ontwerp van deze moderne villa gerealiseerd. De luxe, vrijstaande woning heeft een serene sfeer die toch spannend en verrassend is. Voor het interieur is er een minimalistisch kleurenpalet toegepast met verschillende, natuurlijke materialen en texturen die door het hele huis worden herhaald. De spanning wordt in dit project gezocht in de verschillende verfijnde details, zoals de opvallende eiken patroonvloer in Hongaarse punt.

Wijnkelder met eiken wijnkasten

Bij de entree valt de vide direct op. Deze wijst als het ware de weg naar de wijnkelder. Bij binnenkomst zie je al een voorproefje van de eiken wijnkasten met subtiele stalen details. Eenmaal beneden vind je een fijne lounge met bartafel en akoestische, suède wanden waar prachtige interieur stijlen samenkomen.

Alternatieve entree

De alternatieve entree (via de bijkeuken) heeft een foyer met hondendouche en bank met ingebouwde zuil. Niet alleen de bank biedt opbergruimte, maar de zuil verbergt tevens een onopvallende deur waardoor een aangewezen plek wordt gecreëerd voor sleutels en dergelijke.

Een heerlijke lichte leefkeuken

Het hart van het huis en hoogtepunt in het interieur is de keuken. Deze leefkeuken is een heerlijke lichte ruimte met groot eiland gecentreerd onder het dakraam. In dit eiland zijn alle functies verwerkt, inclusief een ruim bargedeelte. Dit biedt veel interactie en maakt het een ideale, functionele keuken voor een gezin. De keuken staat in verbinding met de eet- en woonkamer, het overdekte terras en de tuin via schuifpuien en -deuren, die de ruimte kunnen openen of juist afsluiten voor een intiemere sfeer. De keuken heeft daarnaast zijn eigen loungehoek met uitnodigende fauteuils en een fijne doorkijkhaard die grenst aan de bar en koffiehoek.

Alle kasten zijn vervaardigd van Afrikaans notenhout met verborgen grepen en het blad is gemaakt uit hetzelfde steen als de vloer. De materialen stralen rust uit dankzij hun zachte kleuren en vergelijkbare tekeningen.

Editor: Media Team

Datum: 07-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living