De Scandinavische woonstijl | Pricewise

De Scandinavische woonstijl is momenteel zeer populair. Deze woonstijl is simpel, eenvoudig en ongecompliceerd en kenmerkt zich door het gebruik van warme materialen en lichte kleuren. Je interieur voelt knus en verwelkomend aan door de vele natuurlijke materialen in combinatie met strakke lijnen, natuurlijke lichtinval en frisse kleuren. Als het gaat om de Scandinavische inrichting geldt: less is more.

De basis: een lichte vloer

Door een lichte vloer te laten plaatsen ziet je hele interieur er direct anders uit. Kies bijvoorbeeld voor een duurzame krijtwitte eiken vloer of ga voor een mooi licht laminaat en laat dit leggen in een mooi visgraatpatroon. Als je al een goede vloer in de woning hebt liggen, is het ook een optie om deze op te schuren. Warmte in huis voeg je toe in de vorm van een zacht vloerkleed. Natuurlijke materialen, zoals een zacht wollen kleed of een warme schapenvacht, komen het mooist tot hun recht in een Scandinavisch interieur. Met een vloerkleed kun je af en toe een compleet nieuwe look neerzetten door diverse kleden te wisselen. Zo geef jij je woon- of slaapkamer in een handomdraai een uitnodigende uitstraling.

Luchtige gordijnen

Kleuren die veel gebruikt worden in de Scandinavische woontrend zijn lieflijke pasteltinten, zoals oudroze en lichtblauw en wit en grijs. Kies voor luchtige en lichtgekleurde gordijnen om je interieur eenvoudig en snel een frissere uitstraling te geven. Gordijnen van een dunnere stof zijn zeer geschikt voor in de woonkamer, terwijl je in de slaapkamer kunt kiezen voor dikkere overgordijnen in een lichte kleur. Door te werken met meerdere laagjes is het ’s nachts lekker donker en creëer je een speels effect.

Minimalistische meubelstukken

Minimalistische meubels passen perfect bij de Scandinavische woontrend. Kies voor een aantal strakke meubelstukken en accessoires voor een nette en eenvoudige uitstraling. Kies ook voor een lichte, opvallende kleur, zoals mintgroen, lichtblauw of een lichte oranje tint en je hebt een echte blikvanger midden in de woonkamer. Let hierbij niet alleen op de kleur, maar ook op de stof. Zo staat een nette stoffen bank prachtig in een Scandinavisch interieur. Natuurlijke materialen maken jouw interieur helemaal af. Ga dus voor een mooie eettafel van lichtgekleurd hout en zet een aantal gezellige kleine bijzettafeltjes neer. Met wat leuke accessoires maak je het gezellig in huis. Van mooie vazen en lampen tot fotolijstjes met inspirerende teksten en foto’s van het gezin: met de laatste persoonlijke accessoires druk jij je eigen stempel op je woning. Dit is dan ook een groot verschil tussen de Scandinavische woonstijl en minimalistisch wonen. Het kan zijn dat de waarde van je inboedel verandert door de aanpassingen in je interieur. Pas je inboedelverzekering hier op aan zodat jouw interieur goed verzekerd is. Je inboedelverzekering dekt schade aan de spullen die je in jouw woning kunt verplaatsen. Is de waarde hiervan hoog, dan is het fijn dat je de kosten bij eventuele schade vergoed krijgt.

___

Graag meer blogs van Pricewise bekijken?

Luxe apparaten, Pricewise, bubbelbad, luxeproducten, aanschafkosten