De schoonheid van natuursteen met de ongeëvenaarde technologie van Dekton

Cosentino

Onirika is een nieuwe collectie van Cosentino die werd ontworpen door interieurontwerper Nina Magon. In deze collectie wordt de unieke schoonheid van natuursteen gecombineerd met de ongeëvenaarde technologie van Dekton. De collectie is geïnspireerd op marmerpatronen en werd uitgevoerd in acht verbluffende kleuren. Deze kleuren vertegenwoordigen duurzaamheid, een tijdloze elegantie en nieuwe innovaties. Onirika moet hiermee de grenzen tussen dromen en de werkelijkheid vervagen totdat ze volledig verdwijnen. 

Neural  

Eén van de acht uitvoeringen heet Neural en combineert elegantie en structuur. Dit komt door fijne, bleke anderen die elkaar in een mooi patroon kruisen. Daarom is deze variant geschikt voor lichte neutrale ruimtes met zachte texturen. Het zorgt voor een kalme sensatie.  

Lucid  

Een andere kleur binnen de nieuwe collectie is de Lucid. Deze variant toont veel tinten, reflecties en glinsteringen, waardoor het doet denken aan luxe natuursteen. Deze kleur laat zich daarom goed combineren met hout, gouden tinten en mat glas. Morpheus is de naam van dezelfde versie, maar dan met een Velvet Texture afwerking.

Awake  

Awake is een herinterpretatie van een Paonazzo-steen. Hij kenmerkt zich dan ook door dikke aders en subtiele inktzwarte blauwtinten. Het is een variant die opvalt en zich daardoor goed laat combineren met witte, neutrale tinten en licht hout.  

Trance  

Trance is een andere kleur binnen de collectie en heeft fijne strepen die bewegen tussen oxiden en vervagen tot roodachtig goud. Deze variant doet wederom denken aan kostbaar natuursteen en is goed te combineren met donkere kleuren.

Somnia  

Somnia heeft mooie details in verschillende kleuren die op prachtige wijze met elkaar samen weten te smelten. Hierdoor ontstaat een sobere structuur die past bij materialen mét structuur, zoals bijvoorbeeld metalen.  

Vigil  

Tot slot laten we je ook nog graag kennis maken met Vigil. Deze variant heeft een Calacatta-structuur met dikke aderen in verschillende donkere en lichten tinten. Hierdoor krijgt Vigil een klassieke uitstraling. Deze versie is dan ook geschikt voor gebruik in iedere ruimte. Ook deze variant is te verkrijgen met een Velvet Texture afwerking, deze versie kreeg de naam Daze.  

Over Dekton

Dekton® by Cosentino is een revolutionair en innovatief ultracompact materiaal voor architectuur- en designtoepassingen. Het beschikt over superieure technische eigenschappen, waaronder UV-, kras- en vlekbestendigheid. Het materiaal heeft een zeer lage waterabsorptie en is bestand tegen thermische schokken. Dekton is een CO2-neutraal product en is perfect voor gebruik in zowel buiten- als binnen toepassingen, zoals gevels, vloeren, wand- en meubelbekleding, keukenbladen en badkamertoepassingen. Dekton is verkrijgbaar in verschillende diktes en platen van groot formaat.

Editor: Media team

Datum: 15-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cosentino