De schoonheid van pure materialen en een warme stijl

Studio Zuyd

Op een unieke locatie in het groen, tussen grote plassen en dicht bij de stad is een rietgedekte villa gerealiseerd, met een zeer luxe uitstraling dankzij rijk materialengebruik. De bewoners deden een beroep op interieurarchitect Nathalie Swinkels van Studio Zuyd. “Het gezin wilde graag thuiskomen in een woonruimte die balans uitstraalt, met genoeg ruimte voor ieder gezinslid”, aldus Nathalie. Zij ondersteunde hen bij zaken voorafgaand en tijdens de bouw en werkte ook de oplevering tot in detail uit. Een ijzersterk totaalconcept.


Ontwerp

Warme stijl, materialen, Studio Zuyd, The Art of Living

Leveranciers Tuin

Buitendouche

JEE-O

Zwembad

Compass Pools

Vlonders

Alterwood

Subliem lijnenspel 

De ultieme droom van de bewoners? Een heerlijk familiehuis bouwen waar zij van het samenzijn kunnen genieten, met voor ieder gezinslid genoeg ruimte om zich terug te kunnen trekken. Na lang zoeken hebben zij  een  prachtig  kavel  gevonden.  Het  startsein  voor  het  bouwen  aan  hun droom werd gegeven. Al in de beginfase struinde de bewoonster het  internet  af  voor  wooninspiratie.  Zo  stuitte  zij  op  een  maatwerk  televisiemeubel, welke door Nathalie ontworpen bleek te zijn. “Ik nam contact op met Nathalie en we hadden meteen een fijne klik”, vertelt de bewoonster. “Dat is ook erg belangrijk en de basis van een vruchtbare samenwerking, wij hebben uiteindelijk het beste in elkaar naar boven gehaald”, vult Nathalie aan. Wat begon met een referentiebeeld van maatwerkmeubilair, breidde al snel uit tot een totaalconcept. “Ik heb de opdrachtgevers mogen ontvangen op mijn kantoor, destijds nog in mijn  eigen  huis.  Een  mooier  portfolio  bestaat  er  eigenlijk  niet”,  lacht  Nathalie.  Studio  Zuyd  heeft  een  groot  aandeel  gehad  in  allerlei  belangrijke zaken voorafgaand aan de bouw: de meest ideale indeling, het  verlichtingsplan,  elektra  en  zelfs  de  type  deuren  en  deurbeslag  komen uit de  creatieve koker van Nathalie.  

Nathalie ontfermde zich over de indeling en routing van de woning. “Het begint bij een intakegesprek, waarbij ik de opdrachtgevers vraag om referentie-beelden. Ook een uitgebreide vragenlijst behoort tot het voortraject, waarbij materialen,  kleuren,  apparatuur  en  de  absolute  do’s  and  don’ts,  de  revue  passeren.”  Na  deze  uitgebreide  kennismaking  gaat  Nathalie  ontwerpen,  veelal vanuit gevoel. Zo is er een plattegrondindeling ontstaan die op vele punten verrast. Er is heel bewust gekozen om de standaard indeling aan te passen, een woning moet als een jas om je heen passen en de opdrachtgevers hadden de mogelijkheid om dat te realiseren. De leefwijze van het gezin is te  herkennen  in  het  ontwerp  van  Nathalie,  zo  zijn  er  verschillende  plekken  gecreëerd waar zij kunnen samenkomen, maar ook om zich terug te kunnen trekken, zonder dat dit op een eigen kamer hoeft te zijn. Hoe Nathalie dit voor elkaar heeft gekregen? “Ik zie een ontwerp in verschillende lagen voor mij, waarbij ik al die lagen over elkaar heen leg. Zo schaaf ik bij indien nodig, net zo lang tot ook  het  allerkleinste  detail  klopt.  Ik  ben  pas  tevreden  als  ik  het  hoogst  haalbare  eruit  heb  weten  te  halen.  Soms  is  dit  nachtwerk”, lacht Nathalie. 


Benedenverdieping

Warme stijl, materialen, Studio Zuyd, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Interieurarchitect

Studio Zuyd

Keukenapparatuur

Gaggenau

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Een fijn ritueel  

Vanaf de lichte hal stap je de woonkeuken in, een van de belangrijkste plekken in de woning. Nathalie heeft het gezinsritueel verwerkt in het keukenontwerp. Het begin- en eindpunt van de dag. De fraai vormgegeven koffiecorner maakt de koffiemomenten nog comfortabeler. Koken terwijl je in verbinding staat met het gezin of de visite in de eethoek en  wat  is  er  nou  fijner  dan  de  dag  af  te  sluiten  met  een  goed glas wijn uit de wijnklimaatkast, terwijl je plaatsneemt aan  het  kookeiland  met  bargedeelte?  De  sfeer  is  sereen,  de  verbinding  met  buiten  lijkt  naadloos  door  het  stijlvolle  kleuren- en materialenpalet. Het lichte natuurstenen werk-blad combineert mooi met de donkere muuropstelling met vaste kasten en inbouwapparatuur, welke een dubbelzijdige roomdivider vormt naar de zitkamer. Ook deze oplossing is ontworpen  door  Nathalie.  De  keukenindeling  is  daardoor zeer efficiënt, waarbij de zithoek met eettafel een elementair onderdeel is geworden van de leefkeuken. Luxe materialen als velvet en de afwisseling met ronde vormen maken het geheel huiselijk. 

In de zithoek is, net als in de rest van de woning, rekening gehouden met het  lijnenspel.  Een  heel  belangrijk  onderdeel  van  de  ontwerpen  van  Nathalie. Het lijnenspel voelt erg logisch, zodat alle ruimtes mooi in elkaar overvloeien  en  alles  klopt.  De  railverlichting  en  zorgvuldig  uitgekozen  wand- en plafondspots weten dit nog eens extra te benadrukken. Om de ruimte  intiemer  te  maken  is  de  roomdivider  tussen  de  keuken  en  de  zithoek geplaatst, die tevens dienstdoet als werkplek. Het zwartbruin eiken komt terug in de maatwerk televisiewand. De speelse vakverdeling biedt ruimte voor accessoires en de televisie valt mooi weg in het geheel. De elektrische haard brengt een vleugje romantiek, de zandkleurige kast daaromheen kleurt smaakvol bij het lichte meubilair. 


Badkamer

Warme stijl, materialen, Studio Zuyd, The Art of Living

Alle leveranciers van de badkamer

Shutters

JASNO

Lust voor het oog 

Op de eerste en tweede etage bevinden zich verschillende vertrekken, allen erg ruim opgezet met consequent materialengebruik waarbij met name de slaapkamer met badkamer en-suite van de ouders uit het oog springt. Hier komt het vakmanschap van Nathalie, de interieurbouwer en het specialistische werk voor de high-end gietvloer en wandafwerking samen. De slaapkamer biedt toegang tot de op maat gemaakte kaptafel en dressing, welke je naar een droom van een badkamer leidt. Het vrijstaande, ronde corian bad is hier niet de enige blikvanger. De enorme spiegel, bijzondere tegelwand, stijlvolle kranen en de hoogte die wordt benadrukt door hang-lampen  maken  deze  badkamer  tot  een  parel  van  de  woning. Het bed van de bewoners staat op en speelse verhoging, waarbij het hoofdbord opgaat in hetzelfde donkereiken  maatwerk  als  in  de  rest  van  de  woning.  Dit is een van de slimme manieren waarop Nathalie de verdiepingen met elkaar weet te verbinden. Hier is een totaalconcept van jewelste opgeleverd, een lust voor het oog en hét recept voor ultiem woongenot. 

Editor: Media team

Datum: 22-12-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois

Fotografie: Jurrit van der Waal