kokendwaterkranen, osiris hertman, selsiuz, kraan

  • Selsiuz
    Nijverheidscentrum 2
    2761 JP Zevenhuizen

De Selsiuz cone kokendwaterkranen by Osiris Hertman | Selsiuz

Designer Osiris Hertman heeft exclusief voor het merk Selsiuz twee kokendwaterkranen ontworpen. Selsiuz staat namelijk voor méér dan gemak in de keuken; de kraan is ook een designelement. Door zijn kleur, maar ook door de vormgeving, waarbij ambacht én innovatie het uitgangspunt vormen. En dat is precies waarom Osiris bekendstaat.

Niet alleen functioneel

Een perfecte samenwerking die resulteerde in de Cone Arc en Cone Counter.
Deze Cone kokendwaterkranen bieden de perfecte balans tussen speelsheid en verstilling. De archetypische conische details in het design zijn kenmerkend voor deze solide kranen van Selsiuz by Osiris Hertman Design. De elektronische bediening is uiterst gebruiksvriendelijk en veilig voor kinderen. Met het Click Click GO systeem switch je moeiteloos van gekoeld, naar kokend of bruisend water!

kokendwaterkranen, osiris hertman, selsiuz, kraanGewone kraan

De Selsiuz kraan ziet eruit als een gewone kraan, maar dat is het niet! Met de linkerknop kun je met de druk-draaibediening kokend water tappen; de rechterhendel geeft koud en warm water. Het kraangat is net als bij de meeste andere kranen 35 mm. Deze kokendwaterkraan is in drie modellen leverbaar (haaks, rond en XL) en in 5 kleuren. De kraan is degelijk in het gebruik en mooi vormgegeven.

kokendwaterkranen, osiris hertman, selsiuz, kraan

Verliefd op het ambacht

Als artdirector bij het sieraden- en kledingmerk Buddha to Buddha kwam Osiris Hertman in
Indonesië in contact met lokale vakmensen en werd hij verliefd op het ambacht. De voor-
malige Vrije School-leerling en Design Academy-student werd van jongs af aan gestimuleerd om dingen te maken en dit aspect van design is hem altijd blijven boeien. ‘‘Helaas heb ik zelf geen tijd meer om te timmeren en zagen. Daarom werk ik zo graag samen met ateliers over de hele wereld die mijn producten maken.’’

Tekst: Selsiuz

Fotografie: Selsiuz

___

Meer projecten zien van Selsiuz?