De sfeer van een houten vloer, het comfort van vloerverwarming  

Pruysen Parket

Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer is het beste van twee werelden: de sfeervan hout en het comfort van vloerverwarming. Hout is een natuurproduct met comfortabele eigenschappen als het aankomt op het vasthouden van warmte. Daarnaast haal je met een houten vloer, afkomstig uit beheerde bossen, een milieuvriendelijk product zonder schadelijke stoffen in huis. Je koopt eerlijk materiaal dat ook nog eens een leven lang meegaat. Een andere mooie bijkomstigheid: parketvloeren vormen een ideale partner met vloerverwarming! 

Duurzaam verwarmen 

Steeds vaker wordt parket op vloerverwarming gelegd. Dit zorgt voor een behaaglijke vloer met een warme en natuurlijke uitstraling. Een houten vloer op vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteafgifte. Het hout neemt de warmte op en geeft deze geleidelijk weer af waardoor de vloer altijd behaaglijk aanvoelt. Daarnaast is vloerverwarming ook veel milieuvriendelijker dan radiatoren aan de muur, omdat vloerverwarming altijd aan staat. De temperatuur hoeft dus niet elke ochtend van de winter weer opgeschroefd worden, wat juist veel energie verdoet.  

Vloerverwarming, houten vloer, The Art of Living

Ook vloerverkoeling 

De combinatie van een houten vloer en vloerverwarming is zeer goed mogelijk als de vloer op de juiste manier wordt gelegd. Met ruim 20 jaar ervaring met het leggen van parket op vloerverwarming heb je aan Pruysen Parket de ideale partner. Naast het leggen op een natte (conventionele) vloerverwarming, kan je de houten vloer ook leggen op droogbouwsystemen (ingefreesd of elektrisch) en verschillende warmtepompen. Deze worden momenteel veel verzorgd door Pruysen parket. Daarnaast komt het ook steeds vaker dat voor nieuwbouwwoningen voorzien zijn van vloerverkoeling. De parketvloeren van Pruysen bieden ook hier een ideale combinatie. 

Warmteweerstand 

De warmteweerstand hangt af van de vloerverwarming en de dikte van de houten vloer. Pruysen kan jou hierover volledig informeren en adviseren. Er wordt altijd rekening gehouden met de leefsituatie en woonwensen. Maar: hun service gaat nog veel verder dan dat. Als je een houten vloer en vloerverwarming aanschaft bij Pruysen, krijg je tevens een persoonlijk opstookprotocol. Dit houdt in dat je van A tot Z wordt begeleid bij het vooraf droogstoken van het cementdek of de anhydrietvloer, wat een kwetsbaar proces is. Zo weet je zeker dat je lang kan genieten van je nieuwe, houten vloer met vloerverwarming.  

Editor: Media team

Datum: 16-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: Pruysen Parket