De combi-stoomoven; wordt een meester in het koken

Gaggenau

Jarenlang voorziet Gaggenau exclusieve designkeukens van de meest innovatieve en hoogwaardige keukenapparatuur. Hiervoor wordt een strak design steeds gecombineerd met vooruitstrevende technologieën. Een goed voorbeeld daarvan is de combi-stoomoven. Sinds Gaggenau stoom twintig jaar geleden heeft geïntroduceerd in de thuiskeuken, zijn zij steeds doorgegaan met het verfijnen van deze techniek. De combi-stoomovens van Gaggenau zijn daardoor een ware toevoeging aan iedere keuken en ze zijn dan ook zeker het overwegen waard.  

Stoomoven, keukenapparatuur, Gaggenau

De functionaliteiten 

De meest recente combi-stoomoven van Gaggenau is te verkrijgen met een vaste aansluiting op de watertoevoer- en afvoer of met een waterreservoir. Hierdoor is hij altijd te verwerken in het keukendesign en dat maakt het mogelijk voor jou om deze culinaire stijl eenvoudig eigen te maken. Bovendien is het nieuwste model voorzien van automatische programma’s zoals een automatisch reinigingssysteem, assistentie, verschillende vochtigheidsniveaus en een vlakgrill. Kortom, met deze combi-stoomoven kun je niet alleen stomen, maar je kunt er ook mee grillen, gratineren, regenereren, sous-vide koken en zelfs drogen. Dit maakt het een heerlijk product voor de echte liefhebbers van de kookkunst.  

Stoomoven, keukenapparatuur, Gaggenau

Het design 

Niet alleen over de functies van de luxe combi-stoomoven werd nagedacht, maar ook over het design. Er werd discrete ledverlichting verwerkt in de oven waardoor jouw gerechten in een subtiel wit licht zonder schittering worden gezet. Hierdoor zie je precies wanneer het meesterwerk klaar en gaar is. Daarnaast werd ook goed nagedacht over de condensatie van overvloedig stoom, het zorgt ervoor dat je geen hete stoomwolk om je heen krijgt wanneer je de oven opent.  

Stoomoven, keukenapparatuur, Gaggenau

Een luxe aanvulling 

In hetzelfde ontwerp als de combi-stoomoven ontwierp Gaggenau ook een vacumeerlade. Deze kun je onder de oven plaatsen en biedt de mogelijkheid om met verschillende vacumeerstanden en zakgroottes gerechten te bewaren. Smaken zullen behouden blijven en ingrediënten zijn te converseren of te marineren in een derde van de tijd. Deze aanvulling zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de luxe combi-stoomoven.  

Editor: Media team

Datum: 31-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Gaggenau