De top drie golfresorts om te investeren in een luxe vakantiewoning

Second Home Invest

Vakantie vieren in jouw eigen high-end woning of deze verhuren, op een luxueus golfresort in een land met een heerlijk klimaat. Heb je die wens, dan kun je die dankzij de bemiddeling van Second Home Invest zorgeloos in vervulling laten gaan. Zij hebben het neusje van de zalm in portefeuille op het gebied van vakantiekoopwoningen, waaronder op drie luxueuze golfresorts: Ombria in de Portugese Algarve, Abama Resort Tenerife en Sotogrande La Reserva in Zuid-Spanje. 

Jouw eigen vakantiewoning 

Stel je eens voor: een balletje slaan op een schitterende golfbaan in een groene, glooiende omgeving, op een resort waar jouw eigen (vakantie)woning staat. Volledig voor jezelf of in combinatie met verhuur. En dat op een golfresort met een goed bereikbare plek ten opzichte van het vliegveld en het strand en nabij authentieke dorpen waar het hele jaar iets te doen is. Even iets anders dan golfen? Wandelen en fietsen doe je in de buurt. Het golfresort zelf ligt er altijd prachtig bij, net als de rest van het resort met faciliteiten zoals een golfacademy, restaurants, zwembaden, wellnessfaciliteiten, tennis- en padelbanen, beachclubs en kinderclubs. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, evenals samenwerken met de lokale bevolking en inbedding van het resort in de natuurlijke omgeving.  

Keuzevrijheid 

In de top drie zorgvuldig geselecteerde golfresorts en vakantiewoningen van Second Home Invest zijn de eerdergenoemde faciliteiten en omgevingsfactoren terug te vinden, waarbij er per resort uiteraard verschillen zijn. Dit maakt dat er ook veel te kiezen valt: zowel wat betreft het golfresort en de omgeving als het type woning waar jouw voorkeur naar uitgaat én de wijze waarop je de woning wilt gebruiken. Waar je voorkeur ook naar uitgaat: de hoogwaardige resortvoorzieningen, het gemak van centraal geregeld woningbeheer en onderhoud, beveiliging en de hoogwaardige kwaliteit staan bij alle drie de resorts voorop. Lees hieronder meer over de golfresorts en de woningen en laat je inspireren. 

Resort, vakantiewoning, Second Home Invest
Credits fotografie: Ombria Resort Algarve

Ombria Resort Algarve 

Het Portugese Ombria Resort bevindt zich tussen de ongerepte groene heuvels in het zonnige Algarve, op twintig minuten rijden van het Faro-vliegveld en het strand en op tien minuten van het plaatsje Loulé. Het indrukwekkende resort is honderdvijftig hectare groot, waarvan een derde deel bestaat uit bos, een derde uit een uitnodigend golfterrein en de rest uit fraaie bebouwing. Ombria wordt duurzaam gebouwd, met respect voor de natuur én de lokale bevolking en is qua architectuur geïnspireerd op de omliggende pittoreske dorpjes. Dit jaar worden de 18-holes golfbaan, het hotel en de eerste woningen opgeleverd. De volgende projectfase is Oriole Village met 83 luxe, volledig gemeubileerde appartementen, townhouses, villa’s en geschakelde villa’s. De woningen zijn nu in de verkoop en allemaal voor eigen gebruik en verhuur. Je kunt kiezen of je dit wilt combineren en voor welke periode.

Resort, vakantiewoning, Second Home Invest
Credits fotografie: Abama Resort Tenerife

Abama Resort Tenerife 

Het vijfsterrengolfresort Abama met golfacademy ligt op het Canarische eiland Tenerife. Na slechts zo’n vier uur vliegen stap je uit aan de zuidkant van het eiland, op nog geen half uur rijden van het golfresort dat direct aan de oceaan ligt. Tenerife heeft veel natuurschoon en het klimaat zorgt ervoor dat vakantie houden en ontspannen op de 18 holes-golfbaan het hele jaar door mogelijk is bij lenteachtige temperaturen. Door de ligging landinwaarts en heuvelop, hebben bijna alle woningen een fantastisch uitzicht op de oceaan. Dat geldt ook voor de luxe Los Jardinos-appartementen waarvoor Second Home Invest bemiddelt. De appartementen die hier te koop zijn, zijn volledig ingericht en kun je zesentwintig weken per jaar zelf gebruiken, wanneer het jou schikt. De andere weken is de woning voor verhuur bestemd.  

Resort, vakantiewoning, Second Home Invest
Credits fotografie: Sotogrande La Reserva Zuid-Spanje

Sotogrande La Reserva Zuid-Spanje 

Gaat jouw voorkeur uit naar het Spaanse vasteland? In een weelderige parkachtige omgeving worden op slechts tien minuten rijden van de kust vijfenzeventig luxueuze, royale appartementen en penthouses gerealiseerd in Village Verde; het meeste recente onderdeel op het fameuze Sotogrande La Reserva in Andalusië. Het resort bestaat sinds 1962 en heeft onder andere een 18-golfbaan, een vijfsterrenhotel, tennisbanen, wellness-voorzieningen en een beachclub aan een meer. Village Verde is een autovrije en omheinde gemeenschap met een eigen zwembad, fitnessruimte en spa.  

De volgende stap 

Is een woning op een van de drie golfresorts en een zorgeloze oriëntatie en aanschaf wellicht iets voor jou? Neem contact op met Second Home Invest: https://www.secondhome-invest.com 

Editor: Media Team

Datum: 26-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Second Home Invest