De trend van het moment: Upcycling

Na verloop van tijd is het helemaal niet vreemd dat het huidige interieur je gaat vervelen en je op zoek gaat naar nieuwe manieren om de inrichting van een nieuwe look te voorzien. Gelukkig is upcycling de trend van het moment en zijn er veel mensen bezig met het creëren van eigen unieke meubelstukken. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, vaak kom je met een likje verf al een heel eind. Toch zijn er talloze manieren waarop je mee kan doen met deze trend.

Spelen met kleur

Zoals al eerder benoemd creëer je al een nieuw interieur door enkel wat meubelstukken een nieuwe kleur te geven. Verf bijvoorbeeld die ene grote kast, plak een behang aan de zijkanten van je interessante bureau of bedek een luxe stoel helemaal met plaids en kussens. Door voor andere kleuren te kiezen, tinten die je misschien niet zo snel zou uitzoeken, creëer je op een snelle en eenvoudige manier een compleet nieuwe look. Maar veranderingen in kleur kun je ook heel klein houden, door bijvoorbeeld alleen de accessoires aan te passen en de basis verder hetzelfde te houden.

In een nieuw jasje

Een andere manier om het interieur een nieuwe uitstraling te geven is het bekleden van oude meubelstukken. Als je handig bent kun je bijvoorbeeld zelf een stoel bekleden met een zachte stof, maar ook als je niet zo handig bent is het mogelijk om de bank te laten stofferen. Een bank stofferen kan meerdere redenen hebben, het is een goede manier om de inrichting een fijne uitstraling te geven maar ook als de stof van de bank beschadigd is stofferen een fantastische oplossing. Kortom, er is van alles mogelijk.

Compleet nieuwe meubelstukken

Wil je het helemaal over een andere boeg gooien, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om van oude meubelstukken compleet nieuwe te maken. Misschien zie je mogelijkheden in een oud vloerkleed, door er een interessante lampenkap van te maken. Of kun je die rieten mand gebruiken om een bijzettafeltje te creëren. Laat je vooral niet beperken door de verbeelding.