Domotica, dossier, beeld en geluid, trends, the art of living

De trends van 2021 op het gebied van domotica | The Art of Living

Stel het je eens voor. Je gaat met een kop thee op de bank zitten en terwijl je de tv aanzet, gaat de muziek uit en wordt de verlichting gedimd, zodat je helemaal in de film opgaat. ’s Ochtends wanneer de wekker gaat, staat er in de keuken een heerlijk kopje koffie op jou te wachten en als je ’s avonds thuiskomt, is de verlichting aan en speelt jouw lievelingsmuziek. In de wereld van domotica staat de tijd niet stil. Dit jaar is de technologie nóg verfijnder, nóg doordachter dan die al was. Speciaal voor jou heeft The Art of Living een selectie gemaakt van de beste bedrijven op het gebied van domotica, beeld en geluid.

Domotica, audio, video en beveiliging | Prowork

Domotica, dossier, beeld en geluid, trends, the art of living

Domotica, audio, video en beveiliging | Prowork

Prowork

Systemintegrator Prowork uit Bladel houdt zich al bijna 25 jaar bezig met domotica, audio, video en beveiliging. Door al deze systemen te integreren in één bedieningsplatform ervaart de klant luxe, comfort en welzijn op hoog niveau. Prowork werkt alleen met de betere systemen waarbij gebruikersgemak en betrouwbaarheid voorop staan. In het Prowork Experience Center in Bladel kan je zelf zien en ervaren wat domotica voor jou kan betekenen. In deze demonstratiewoning vindt je ook een thuisbioscoop en een 4K short throw beamer.

Domotica specialist | Basalte

Domotica, dossier, beeld en geluid, trends, the art of living

Domotica specialist | Basalte

Basalte

Design en technologie zitten Basalte in het bloed. De domoticaspecialist combineert design met technologie om een plek te creëren waar mensen zich thuis voelen. Intelligente domotica moet zorgen voor comfort doorheen de woning, maar ook naadloos opgaan in uw interieur en levensstijl. Zo blijft het dagelijks leven simpel, intuïtief en elegant, zowel de vorm als de gebruikservaring. In 2021 presenteert Basalte dé gloednieuwe totaaloplossing voor gebruikscomfort: Basalte Home. In Basalte Home zijn alle intelligente systemen met elkaar geïntegreerd.

Audio, video & domotica | PUUR audio, video & domotica

PUUR audio, video & domotica

De trends in domoticaland volgen elkaar steeds sneller op en PUUR speelt daar direct op in. Nieuw is om spraakassistenten met uw domoticasysteem te integreren. Door uw spraakassistent een opdracht te geven, bijvoorbeeld: “Google, activeer relax”, kunt u de scène die u ‘relax’ heeft genoemd met gemak activeren. Het slimme systeem zet dan de verlichting in een bepaalde stand, sluit de gordijnen of zet de tv aan. Dat is niet de enige vernieuwing: ook beeldherkenning gaat een grote rol spelen. Niet alleen gezichtsherkenning – handig wanneer er iemand aan de deur staat! – maar ook nummerplaatherkenning wordt een ware trend

WIFI specialist | Onbeperkt WIFI

Onbeperkt WiFi

Tijdens het (ver)bouwen van een woning worden elektra en verwarming standaard meegenomen in het plan. Waarom dan een basiscommunicatie als WiFi niet? OnbeperktWiFi.nl is gespecialiseerd in de aanleg van selfroaming WiFinetwerken voor luxe woningen, waarbij in en om de gehele woning één groot WiFinetwerk wordt gebouwd. OnbeperktWiFi.nl onderscheidt zich op het gebied van installatie. Door gebruik te maken van eigen gepatenteerde WiFiinbouwmodules, kunnen ze WiFisignaal laten komen uit wanden vloeren en plafonds.

Domotica, dossier, beeld en geluid, trends, the art of living

Gespecialiseerd in WIFI-oplossingen op maat | Wifimedia

Gespecialiseerd in WIFI-oplossingen op maat | Wifimedia

Wifimedia

In een samenleving waar digitalisering steeds belangrijker wordt blijven we zoeken naar snelle en gemakkelijke oplossingen. Technologie in huis is niet meer weg te denken en de mogelijkheden zijn eindeloos. Wifimedia biedt exclusieve WiFioplossingen op maat die toepasbaar zijn in iedere woning. Wil je thuis alleen maar draadloze apparatuur of heb je de wens alles via één slimme applicatie aan te sturen? Dan zijn de WiFi-oplossingen van Wifimedia de perfecte oplossing voor jou. Doe inspiratie op op de website of neem een kijkje in de Experience Store.

Domotica | B&G audio Video Domotica

Domotica, dossier, beeld en geluid, trends, the art of living

Domotica | B&G audio Video Domotica

B&G Audio Video Domotica

Met de systemen van B&G kan je per ruimte het klimaat instellen, de zonwering gaat automatisch naar beneden als jouw woning in de volle zon staat en zowel binnen als buiten kan je – zonder vertraging – muziek afspelen. Door het gebruik van scènes wordt jouw woning aangepast aan het gebruik. Wanneer er gekookt wordt, vraagt dit om een ander lichtplan dan wanneer u bij de open haard een boek leest. Ook is B&G groot fan van vingerafdrukscanners.

Domotica specialist | De Opera Domotica

De Opera Domotica

De perfecte geluidsweergaven van jouw favoriete muziek kunnen je tot tranen toe beroeren. Ultiem beeld op groot scherm bezorgt je kippenvel. En op afstand instelbare sfeerverlichting en aangename temperaturen in alle ruimtes in je woning geven je een behaaglijk gevoel. Het ware thuisgevoel. Doe jezelf daarom niet tekort en kies ook voor het waanzinnige comfort van domotica van De Opera Domotica. Voor cocoonen anno nu. Voor optimaal genieten.

Domotica specialist | Busch-Jaeger

Domotica, dossier, beeld en geluid, trends, the art of living

Domotica specialist | Gira

DFS F Audio aardlekschakelaar | Hateha. Domotica Design thuis | Domotica Design

Gebaseerd op een tekst van: Evelien de Raaff
Fotografie: Deelnemende partijen