De ultieme drie-eenheid van architectuur samengebracht 

Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign

Voor het ontwerpen van je droomhuis heb je meer dan één vakman nodig. Dat beseffen de specialisten van Vermeer architecten, Zout Ontwerphuis en Knops Tuindesign erg goed. In hun afzonderlijke disciplines zijn zij het neusje van de zalm. Door hun goede en meervoudige samenwerking weten zij hoe ze iedere specialisatie volledig tot hun recht laten komen. Het resultaat: een villa waar de bewoners niet van durfden te dromen. 


Architectuur

Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living

Alle leveranciers van de architectuur

Meubilair & gordijnen

Meijs Wonen
Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living

Binnenshuis de pracht, buitenhuis de rust 
De bewoners van dit huis werden aangetrokken tot de omgeving ervan, omdat die alle mogelijkheden gaf voor rust en privacy. Het perceel ligt aan een doorgaande weg en in een relatief buitengebied. Dat betekent veel ruimte, maar ook dat niet iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Met dit gegeven en deze wensen ging de architect aan de slag. Het resultaat is een villa waar je van buitenaf de luxe niet kan zien, zowel vanwege de introverte, ingetogen voorgevel, de ligging van het pand als de manier waarop de ruimten zijn ingedeeld. Een blik van buitenaf doet de woning bescheidener lijken dan hij is. De architectonische luxe is onder andere zichtbaar in de toegepaste grijs/beige Petersen metselwerk gevelstenen. Het traditionele karakter van de gevelsteen heeft een hedendaagse verwerking, geen stootvoeg en is met een dunbed gemetseld. Hierdoor wordt de horizontale belijningen van de voorgevel versterkt. De ruime oprit is voorzien van met grind verwerkte verharding. De entree wordt benadrukt door de keramische paden in lijn met de woning. 

(On)zichtbaar privé
De ligging van de villa is al gunstig voor de gewenste privacy en geborgenheid, maar een goede samenwerking tussen alle disciplines laat dit prachtig tot zijn recht komen. Alle betrokken professionals hebben goede zichtlijnen hoog in het vaandel van hun bedrijfsvisie staan. Dat zie je terug in elke hoek en elke ruimte van deze villa en de tuin. Je kunt de woning steeds opnieuw ontdekken door slim geplaatste trappen, waarmee met hoogten wordt gespeeld, zoals bij de open trappen in de keuken. Ook in de tuin wordt er met regelmaat met hoogten gespeeld. Het zwembad is daar een prachtig voorbeeld van. Vanaf de bomengrid geeft dat een mooi aangezicht, maar vanaf de kopse kant van de woning kun je er zelfs recht in kijken, vanwege de glasplaat. De gehele tuin is bovendien op strategische plaatsen van verlichtingen voorzien, zodat onder andere het zwembad, maar ook het terras en andere belangrijke zichtlijnen een vrijwel letterlijke spotlight krijgen. Deze secuur ontworpen zichtlijnen en uitzichten zijn echter behouden aan de bewoners: zijn wilden niet dat het huis van buitenaf luxe uit zou stralen: die ervaar je pas als je de woning betreedt. Dat mondde uit in een resultaat vanuit een weldoordacht architectonisch ontwerpproces van architect Nic Berden: de villa is van buiten naar binnen ontworpen, wat een introvert exterieur en een extravert interieur oplevert. 


Woonkamer

Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Parketvloer

Tida Parket B.V

Maatwerk interieur

E3 Interieurbouw B.V
Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living

Ruimte en rust
Het karakter van de woning moest vooral ruimte en rust weerspiegelen. Daar zorgen de met zorg aangebrachte zichtlijnen voor. De woonkamer is een mooi voorbeeld van het werk van interieurarchitect Jeff van Riel. Centraal geplaatst staat een modulaire bank, nabij de televisie met geïntegreerde speakers. Aan de andere kant bevindt zich de haard, die alle comfort biedt om onder het genot van een goed glas wijn helemaal op te gaan in een dito boek. Een slim geplaatste. Een slim geplaatste roomdivider en een gemakkelijke stoel maken het geheel af. Het lijkt een doodnormaal knus plekje, maar met een enkele draai van de stoel heb je er zowaar een complete tuinkamer bij, vanwaar je uitkijkt op de meerstammige bomen.  

Waar vakmanschap en samenwerking samenkomen 
Kwaliteit draait om meer dan alleen passie. Vakmanschap komt pas tot bloei wanneer een goede samenwerking het geheel versterkt. E3 Interieurbouw begrijpt dit als geen ander. Het bewijs? Deze prachtige woning en bijgebouw, waarin zij alle op maat gemaakte meubels hebben gerealiseerd. Bij E3 Interieurbouw is het niet alleen de keuze van materialen, maar ook de uitzonderlijke teamspirit die hun vakmanschap definieert. Hun meubelstukken stralen kwaliteit uit, en de nauwkeurige afwerking vormt de kroon op het werk. Denk aan glasplaten in de vloer en exclusief eiken en marmer als kunstwerken verspreid door de woning. Het succes van dit project? De naadloze samenwerking tussen E3 Interieurbouw en ZOUT Ontwerphuis, gebaseerd op vertrouwen, vakmanschap en begrip, heeft geleid tot dit verbluffende eindresultaat. E3 Interieurbouw bundelt haar krachten met getalenteerde architecten om buitengewone projecten te realiseren. Tijdens het proces krijgt eenieder de ruimte om zijn expertise te laten stralen. Een bijzonder hoogtepunt in dit project is de zelfstandige projectbegeleiding van Nick Denkers. E3 Interieurbouw is buitengewoon trots op zijn bijdrage, en deze trots straalt door in dit prachtige project. 


Klederbak

Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living
Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living

Verrassend aanvullend 
Je kunt ruimte opvullen of optimaal benutten. Als je drie kopstukken van totaalarchitectuur aan het roer hebt staan, gebeurt natuurlijk dat laatste; dit team denkt altijd in mogelijkheden. Iedere potentie wordt opgemerkt, waardoor ze de klanten verbazen met ideeën die onmogelijk leken. Daar komen dan de mooiste vondsten uit. Zoals bij de vraag: ‘Wat te doen met de kelderbak?’ In deze villa is die het domein van de kinderen van het gezin. Zij hebben hier hun slaapkamers, een gameroom en eigen badkamer en toilet: een verdieping die niet onderdoet ten opzichte van de andere in het huis. Natuurlijk zijn ook hier de zichtlijnen en algemene architectuur niet vergeten; vanuit de ramen van deze verlaagde kinderkamers kijk je van onderop uit op het zwembad en de verdiepte tuin. Precies de gemoedelijkheid die past bij deze woning en privacy die de bewoners – jong en oud – zo waarderen. Dit geeft niet alleen extra daglicht, maar laat de kinderen ook genieten van het idee dat er ook lekker gezwommen kan worden. Een resultaat van optimale samenwerking tussen de drie disciplines. 


Badkamer

Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living

Alle leveranciers van de badkamer

Design schakelaar

Basalte

Eindeloos mooi zicht 
Lekker badderen en zelfverzorging krijgen in deze villa meerdere betekenissen. De badkamer heeft een centraal geplaatste badkuip met een televisie erbij om deze me-time heerlijk te verlengen. Aan de drukke ochtendspits is ook gedacht: er zijn twee volledig uitgeruste wastafelmeubels aanwezig met grote laden. Maar wat deze ruimte uniek maakt is de douche. Hier wordt goed gebruik-gemaakt van de ruimte die de prachtige nok biedt. De douchecabine wordt namelijk vergezeld van een magnifieke natuurstenen achterwand van maar liefst vijf meter hoog. Dat ademt luxe waar een vijfsterrenhotel u tegen zegt. Bovendien kun je vanaf de douche de hele bovenverdieping overzien. Over grootse ruimte gesproken!
 


Tuin

Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living

Alle leveranciers van de tuin

Zwembad

VSB Wellness BV

Keramische tuintegels

Stone Base B.V.

Hoofdaannemer

Geras Aannemersbedrijf
Buitenhuis, Rust, Zout Ontwerphuis, Vermeer Architecten, Knops Tuindesign, The Art of Living

Een werkelijk weids uitzicht
Een goede tuin krijg je als je hem laat inrichten naar je smaak. Een buitengewone tuin krijg je als je de schoonheid die het perceel al biedt aanvult tot een perfect geheel. Knops Tuindesign heeft het hoogteverschil in de architectuur aangegrepen om een uniek, transparant zwembad te ontwerpen. Door het gebruik van zuivere materialen en slimme bouwtechnieken, uitgevoerd door VSB Wellness en Geras Aannemersbedrijf, past het zwembad naadloos bij de omgeving en creëert het een gevoel van ruimte en openheid. Luie taluds, aangekleed met groen en een ruim gazon zorgen voor een optimale verbinding met het omliggende landschap. Meerstammige bomen staan op strategische plekken in de tuin en komen met het grote hoogteverschil optimaal tot hun recht. Het zicht op het zwembad met de open glasplaat benadrukt de pracht en luxe van deze woning en tuin. De twintig jaar oude bomen die in de tuin zijn geplaatst, geven hem een volwassen uitstraling. Zo speelde Knops Tuindesign ook nog met onder andere ruimte, hoogte, wolkstructuren en duurzame materialen. Om het hoogteverschil op te lossen werd de lang gerekte gevelsteen op initiatief van de tuinarchitect doorgetrokken in de tuin, waardoor die twee elementen in optimale verbinding staan. Nog een voorbeeld waarom de keuze tussen verblijven in de woning of de tuin een lastige vraag blijft. Het geheel is zo mooi met elkaar verweven dat je altijd op een prachtige plek bent.  

Editor: Media Team

Datum: 08-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Nadine van der Sande