De verbluffende Versilia Steenstrips Wand in Villa Oud Zuid, een modern meesterwerk

The Flagstone Company

Villa Oud Zuid, gelegen in het hart van Amsterdam, straalt als een moderne parel met zijn indrukwekkende ontwerp, geïnspireerd door het Falling Water huis van Architect Frank Lloyd Wright. Het opvallende kubistische design met immense overstekende vlakken en balkons maakt deze villa tot een uniek en adembenemend stukje architectuur.

Energie neutrale luxe
Deze spectaculaire villa, gebouwd door Aerdenhout Villabouw, is niet alleen een visueel meesterwerk maar ook een technologisch hoogstandje. Als energie neutrale woning in het centrum van Amsterdam is het voorzien van geavanceerde technieken, waaronder een aardwarmtepomp, luchtwarmtepomp, zonnepanelen, en triple glas. De villa is ontworpen met de nieuwste passief wonen normen en biedt alle luxe die je kunt bedenken, van een inpandig zwembad tot een eigen bioscoop.

Geopietra Steenstrips, de kern van schoonheid

Aerdenhout Villabouw koos voor Geopietra Steenstrips als essentieel element in de constructie van de villa. De Versilia Steenstrips, een zorgvuldig samengestelde steensoort, speelt een centrale rol in het ontwerp. De combinatie van verschillende steensorteringen biedt grenzeloze mogelijkheden in vormen, kleuren en afwerkingen, waardoor elke keuze uniek en exclusief wordt.

Van twijfel naar overtuiging

Bij aanvang van het project was er twijfel over het gebruik van Steenstrips. Niek Oortman, de contactpersoon bij Aerdenhout Villabouw, had aanvankelijk weinig interesse in Geopietra Steenstrips. Echter, na ontvangst van foto’s van het eindresultaat gaf hij aan dat het verreweg de beste keuze was en dat hij Geopietra zelfs mooier vond dan echt natuursteen. Een krachtig compliment dat de kwaliteit van Geopietra Steenstrips benadrukt.

Het tijdloze effect

De Versilia Steenstrip wand geeft de villa een tijdloze uitstraling, alsof de wanden er altijd al zijn geweest. Het ontbreken van voegen zorgt voor een gestapeld effect dat zowel oud als modern aanvoelt. In combinatie met de kubistische architectuur en het witte stucwerk is het eindresultaat werkelijk verbluffend.

De perfecte samensmelting van moderniteit en natuurlijkheid

De Versilia Steenstrip wand in Villa Oud Zuid is niet alleen een visueel hoogtepunt maar vertegenwoordigt ook de perfecte samensmelting van moderniteit en natuurlijkheid. Geopietra Steenstrips voegen een uniek element toe aan het ontwerp, waardoor de villa een tijdloze elegantie uitstraalt die zowel bewondering als positieve reacties oproept.

Editor: Media Team

Datum: 22-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living