De verschillende keuken stijlen

De verschillende keuken stijlen

Dekker Zevenhuizen

Als je opzoek bent naar een nieuwe keuken, spookt deze vraag misschien wel door je heen; ‘welke keuken past nu het beste bij mij?’ De keukenstijl bepaalt niet alleen het uiterlijk, maar vaak ook de indeling. Er zijn veel mogelijkheden waardoor de keuze niet altijd makkelijk zal zijn. Verschillen in kleur, materiaal, het soort keukenblad, de indeling en zo nog veel meer. Ben jij  benieuwd naar de verschillende stijlen, lees dan snel verder!

1.Houten keuken


De houten keuken, warm en stoer. Deze keuken bestaat uit robuuste en natuurlijke materialen die zorgt voor een knusse uitstraling in huis. Kies jij voor een geheel houten keuken of ga je voor houten details? Het is allemaal mogelijk. Al eens nagedacht over een houten keukenblad? Deze zien we tegenwoordig steeds vaker terugkomen en is een hele mooie aanvulling.

De houten keuken wordt vaak geassocieerd met de landelijke sfeer. Het hout kan zeker landelijk ogen, maar kan daarnaast ook een moderne uitstraling geven. De sfeer die je ermee creëert ligt aan het kleur -en het materiaal gebruik. Kies jij voor een greeploze keuken met een gladde houtsoort, dan zal de keuken al snel een moderne look krijgen.

Hollands Maatwerk

2.Landelijke keuken


De landelijke keuken, een warme sfeer en een wens van veel mensen. Een combinatie van rust en gemak. Tegenwoordig geven we de keuken ook met de nieuwste technologie een landelijke uitstraling. Deze keuken is te herkennen aan de bijzondere details en stijlelementen. Denk bij deze elementen aan klassieke grepen, sierpotten, pilasters, broodkorven en het sierlijke en opvallende ontwerp.

Deze keukenstijl kan ook gecombineerd worden met een andere stijl. Denk aan een landelijke keuken met een moderne touch. Kies je voor een keuken met deze stijl, dan kies je voor een strakkere belijning en wat minder decoratieve elementen dan bij een landelijke keuken.

3.Moderne keuken


De moderne keuken, minimalistisch met een strakke vormgeving. Vaak zijn de kasten in deze keuken greeploos waardoor er een gladde afwerking ontstaat. De moderne keuken kan herkend worden aan de strakke lijnen en vaak wordt er weinig gebruik gemaakt van accessoires. De kleuren zwart, wit en aardetinten zijn tegenwoordig helemaal hot, maar er zijn ook genoeg mensen die kiezen voor een felle kleur in de keuken. Je kan alle kanten op gaan. Ook deze stijl kan weer gecombineerd worden met andere stijlen. Kan je niet kiezen tussen de landelijke keuken en de moderne keuken, ga dan voor een landelijk moderne keuken. Wil je hierin graag hout verwerken, dan kan er bijvoorbeeld voor een houten keukenblad gekozen worden, het is allemaal mogelijk! Kies jij voor een granieten aanrechtblad of toch een composiet aanrechtblad? Combineer verschillende kleuren, materialen en stijlen en werk stap voor stap naar de keuken die jij wenst.

4.Industriële keuken


De industriële keuken, een stoere keuken met een robuuste sfeer, maar hoe maak ik mijn keuken nu industrieel? De stijl is bij iedere keukenopstelling mogelijk. De keuken kan geheel industrieel gemaakt worden, er kunnen ook industriële details aan toegevoegd worden. Het is maar net waar jij naar op zoek bent en wat jouw wensen zijn. Binnen deze keukens wordt er veel gebruik gemaakt van stevige steensoorten. Naast deze steensoorten kan je ook zeker hout terug laten komen. In deze stijl worden ook steeds vaker natuurlijke materialen verwerkt. Om de keuken nog stoerder te maken wordt er vaak ook gebruik gemaakt van grovere apparatuur, denk aan een rvs-afzuiging of een vrijstaand gasfornuis. Er is meer mogelijk dan je waarschijnlijk denkt, neem dus de tijd om research te doen en kom achter de keuken die helemaal voldoet aan jouw wensen.

Editor: Media team

Datum: 07-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van The Art of Living

Fotografie: Hollands Maatwerk

Fotografie: Dekker Zevenhuizen