De verschillende keuzes van een wc

Een van de kamers die je dagelijks gebruikt is de badkamer. De badkamer is de plek waar je tot rust kunt komen in een warme douche na een lange dag werken. Je wilt deze plek dan ook helemaal naar jouw wensen inrichten. Niet alleen de douche of je bad kun je volledig naar eigen wensen maken, maar ook je wc is volledig op maat te krijgen.

Staand of hangend toilet

Je staat er misschien niet zo snel bij stil, maar wanneer je een nieuwe wc koopt heb je te maken met een aantal keuzes. De eerste keuze waar je bij stil moet staan is het kiezen van een staand of hangend toilet. Het type toilet dat je tegenwoordig vaker terugziet in woningen is het hangend toilet. Dit type is modern en handig schoon te maken doordat je onder het toilet kunt poetsen. Het nadeel van een hangend toilet is dat je de nodige aanpassingen moet maken om het toilet aan de muur te krijgen. Het andere type is een staand toilet. Deze plaats je gemakkelijk in je toilet of badkamer en is vaak voorzien van een toiletreservoir. Dit is handiger voor als je meer haast hebt bij de klus!

Bidet

Wanneer je een wc zoekt voor extra hygiëne is een bidet wellicht iets voor jou. Dit toilet heeft een warmwatersproeier die na het toiletbezoek je gebied reinigt. Dit type toilet wordt ook wel een douche wc genoemd. Een bidet is een milieuvriendelijk en hygiënisch alternatief voor een toilet. Ook zijn veel toiletten tegenwoordig vaker randloos wat ervoor zorgt dat je geen spoelrand meer hebt en er geen bacteriën in de wc-pot kunnen verzamelen.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.