De voor- en nadelen van aluminium kozijnen

Waar voorheen vaak voor houten kozijnen werd gekozen, zijn nu kunststof en aluminium kozijnen steeds populairder. Er wordt verreweg het meest voor kunststof kozijnen gekozen, maar aluminium is echter een fantastisch alternatief. Aluminium kozijnen zijn in een grote verscheidenheid te verkrijgen waardoor ze altijd bij de stijl van jouw exterieur passen. Daarnaast zijn ze ijzersterk en kun je ervan uit gaan dat ze een lange tijd mee zullen gaan. Twijfel je of aluminium kozijnen inderdaad bij jouw pand passen? Dan hebben we voor jou de voor- en nadelen op een rij gezet. Zodat de keuze een eenvoudiger wordt.

Moderne uitstraling

Aluminium kozijnen kenmerken zich onder andere door een moderne uitstraling, waardoor het materiaal erg geschikt is om een pand een modern tintje te geven. De profielen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, zodat je er een eigen draai aan kunt geven en de woning een unieke uitstraling kunt geven. De kozijnen passen zo altijd bij jouw pand en wensen.

Kwalitatief materiaal

Een ander voordeel van aluminium is dat het sterk en stabiel materiaal is. Je kunt er daardoor dus vanuit gaan dat de kozijnen betrouwbaar en van goede kwaliteit zijn. Aluminium kozijnen zullen niet uitzetten of krimpen bij warmte of kou. Daarnaast nemen ze geen vocht op en zijn ze eenvoudig schoon te maken, waardoor je uit kunt gaan van een lange levensduur. Dit maakt deze kozijnen ook uitermate geschikt voor grote ramen en deuren zoals een glazen schuifpui.

Duurzaamheid

Een ander belangrijk kenmerk van aluminium is dat het duurzaam is. Aluminium heeft een zeer goede isolatiewaarde waardoor de warmte in de winter binnen blijft en in de zomer geen ingang kan vinden. Aluminium heeft dus een energiebesparende werking en als je kiest voor een combinatie van aluminium kozijnen en isolerend glas bespaar je al helemaal erg veel energie. Daarnaast gaat het materiaal dus een geruime tijd mee en is het 100% te recyclebaar. Door te kiezen voor deze kozijnen maak je dan ook een milieubewuste keuze.

De prijs

Dit klinkt allemaal erg mooi, maar een ander belangrijk component is de prijs. En dat kan wellicht een nadeel zijn, want aluminium kozijnen zijn nu eenmaal wat duurder dan houten of kunststof kozijnen. Maar je zou hier ook op een andere manier naar kunnen kijken, de kans is groot dat de kozijnen een leven lang meegaan. Het is dus echt een investering voor de lange termijn.