De voor- en nadelen van hoogpolige vloerkleden

Zachte hoogpolige vloerkleden zijn helemaal van nu. Ze geven het interieur een warme uitstraling en voelen comfortabel aan. Ze hebben vele voordelen, maar ook nadelen. We leggen je graag uit waarmee je rekening moet houden bij het uitkiezen van een hoogpolig vloerkleed, en hoe je de kleden zo lang mogelijk mooi houdt.

Allereerst het grootste voordeel: een hoogpolig vloerkleed voelt heerlijk zacht en warm aan je voeten. Zeker in de wintermaanden is dit pure verwennerij. Hoogpolige vloerkleden maken de woonkamer ook meteen een stuk gezelliger. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in vele maten en designs. Voor ieder interieur is er wel een vloerkleed dat past. De keuze loopt uiteen van eenvoudige kleuren tot drukke prints.

Schoonmaken

Hoogpolige vloerkleden worden gemaakt van lange draden, waardoor de kleden een stuk dikker zijn dan laagpolige kleden. Daardoor voelen ze zo fluffy aan, maar het zorgt er ook voor dat ze moeilijker schoon te maken zijn. Het stofzuigen gaat een stuk zwaarder. Gelukkig valt ook het schoonmaken reuze mee, als je weet hoe je dit het beste kunt doen. Een paar tips: stofzuig het kleed regelmatig, wrijf vlekken er niet uit, maar dep ze met koud of lauwwarm water op en gebruik een schoonmaakmiddel dat speciaal is gemaakt voor hoogpolige vloerkleden.

Looppaden

Nog een nadeel van hoogpolige vloerkleden zijn de looppaden die na verloop van tijd zichtbaar worden wanneer er veel overheen gelopen wordt. Deze looppaden ontstaan doordat de vezels platgetrapt worden, maar gelukkig is ook hier iets aan te doen. Zorg ervoor dat het kleed regelmatig gedraaid of op een andere plaats gelegd wordt. Zo krijgen de platgelopen vezels de tijd om te herstellen en geniet jij nog langer van je mooie vloerkleed.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.