De voor- en nadelen van keramische en betonnen tegels

Ebema Stone & Style

Wellicht is het hoog tijd om jouw tuin weer eens flink onder handen te nemen. Voldoende beweegruimte, planten en een heerlijk terras zijn vaak vereisten om een droomtuin te realiseren. Kies je ervoor een terras aan te leggen dan ben je vast opzoek naar een mooie tegel die van hoogwaardige kwaliteit is. Kies je dan voor keramiek of valt je keuze toch op betontegels? Om deze keuze wat te vereenvoudigen hebben Ebema-experts de voor– en nadelen voor je op een rijtje gezet.   

Verschillen en overeenkomsten 

Het grootste verschil tussen beton en keramiek is dat een betonnen terrastegel bestaat uit geperst of gegoten beton, terwijl keramische tegels zijn gemaakt van klei. Beide zijn in ontzettend veel verschillende kleuren, stijlen, maten en afwerkingen te verkrijgen waardoor de keuze erg groot is. Verschillen zitten hem verder in het feit dat betontegels vaak goedkoper zijn en keramische tegels minder onderhoud vragen. Daarnaast zorgt keramiek voor een naadloze verbinding tussen de binnen- en buitenruimte, terwijl beton opgaat in het landschap. Het ligt er dus maar net aan welk effect je beoogt, wat je mooi vindt, wat het budget toelaat en welke functionaliteiten belangrijk voor je zijn. 

Meer over beton 

Voor betonnen terrastegels ben je bij Ebema aan het juiste adres. De producten die dit bedrijf produceert kennen tal van voordelen. Denk aan het gegeven dat beton erg goed tegen alle weersomstandigheden kan, zoals vorst en dooi. Daarnaast ogen de tegels robuust en sterk waardoor het heuse blikvangers worden. Een ander voordeel van de Ebema-tegel is dat hun betonnen tegels zich erg goed laten combineren met andere elementen van hetzelfde gamma. Zo creëer je eenvoudig een harmonieuze droomtuin. Kortom, voor betonnen tegels van een hoogwaardige kwaliteit moet je bij Ebema zijn. Hun veelzijdige assortiment zorgt ervoor dat je altijd tegels kunt vinden die passen bij jouw tuinontwerp.  

Wil je meer lezen over buitentegels? Klik dan hier!

Editor: Media Team

Datum: 19-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Ebema