De voordelen van een laadpaal op eigen terrein

De Marketingreus

Elektrisch rijden is de toekomst. Je ziet steeds vaker een elektrische auto in de omgeving waar je woont verschijnen en daar blijft het bij lange na niet bij. Ook op de snelweg, op je werk of als je naar de stad gaat kom je ze steeds vaker tegen. We kunnen hierop alleen maar zeggen: ‘goed bezig!’ Maar… mocht je zelf een elektrische auto hebben, of je bent er van plan één te kopen, waar ga je die laadpaal neerzetten? Of ga je een publieke laadpaal gebruiken? Wij willen je een paar redenen geven om er één op eigen terrein te plaatsen! 

Het is geen doorn in het oog 

Mocht je denken dat een laadpaal voor thuis een doorn in het oog is, dan willen we dat gelijk ontkrachten. Een laadpaal straalt uit dat je duurzaam én verstandig bezig bent. Met duurzaam bezig zijn, kijken we naar je ecologische voetafdruk. Je rijdt elektrisch, dus je verbruikt minder fossiele brandstoffen. Hierdoor draag jij je steentje bij aan een groenere wereld. Met het verstandig bezig zijn bedoelen we compleet iets anders. Een elektrische auto rijdt op stroom. Je auto moet je dus opladen voordat je gaat rijden en toevallig kun je dat op verschillende plekken doen. Zo kun je ervoor kiezen om hem op te laden aan de snelweg, bij een publieke laadpaal of gewoon thuis. Lees snel verder om erachter te komen wat nou verstandig is! 

Maar wat is nou verstandig? 

Een laadpaal aan huis is de verstandigste keuze. Voor zowel je portemonnee als je nachtrust. Voor je nachtrust is eenvoudig te verklaren; je weet namelijk zeker dat je auto ’s ochtends is opgeladen én je weet zeker dat het voertuig op eigen terrein staat. 

 

Als we kijken naar je portemonnee scheelt het ‘een flinke slok op de borrel’. Dit komt doordat je gebruik maakt van je eigen tarieven. Een laadpaal op een publieke laadplek is nou eenmaal vele malen duurder, omdat je gebruik maakt van andere tarieven dan die van je netbeheerder. De tarieven aan de snelweg zijn vaak nog wel tot 7 á 8 maal hoger dan de kosten van thuisladen! Moet je eens bedenken hoeveel dat dagelijks scheelt. Je kunt namelijk volgens onderzoek voor wel 3 cent per kilometer je auto opladen.  

Het mooiste plekje 

Maar dan, waar ga je hem plaatsen? Aan de muur of pontificaal op je parkeerplek? Tip; je kan hem prima aan de muur hangen. Dit is het meest subtiel, hij zit niet in de weg als hij op de muur geplaatst is én je tuin en bestrating lijden er niet onder. Ps. Mocht je op een mooie authentieke boerderij wonen; já dan kan het zijn dat het niet helemaal in het beeld past! Maar een laadpaal kun je prima vakkundig achter iets verbergen. 

Editor: Media team

Datum: 14-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Marlou Peters – Overkamp