De voordelen van een Quooker-kraan

Quooker

Er is niets mis met de ouderwetse fluitketel of veelgebruikte waterkoker, maar wie voor een Quooker-kraan kiest ervaart toch echt gemak in de keuken. Waarom dit precies zo is en waarom je dit zo zal ervaren lees je in dit artikel. We hebben alle voordelen van deze prachtige kokendwaterkraan voor je op een rijtje gezet.

Kwalitatief water

Allereerst is het goed om te weten dat een Quooker reservoir is uitgerust met een HiTAC-filter (High Temperature Activated Carbon). Deze filter zorgt ervoor dat vervelende en ongewenste geur- en smaakstoffen verwijderd worden. Een echte fijnproever zal het verschil dan ook onmiddellijk merken. Daarnaast wordt het water ook nog doorgekookt in een Quooker-reservoir dat zich bevindt in een keukenkastje.

 

Keukenkraan, Keukens, Quooker

Energie besparen

Een ander voordeel van de Quooker-kraan is dat hij ervoor zorgt dat je energie kunt besparen. Wanneer je meerdere keren per dag kokend water nodig hebt gebruik je veel minder energie dan wanneer je een waterkoker zou gebruiken. Dit komt doordat het Quooker-reservoir werkt als een soort van thermosfles. Het water wordt, zoals al eerder werd benoemd, bewaard in een reservoir. Dit reservoir zorgt ervoor dat het water niet iedere keer opnieuw gekookt hoeft te worden. Hierdoor hoef je niet alleen minder lang te wachten totdat het water klaar kookt, maar het werkt ook energiebesparend.

Keukenkraan, Keukens, Quooker

Plastic afval

Daarnaast zorgt het Quooker-systeem ook voor minder plastic afval. Wat wanneer er gekoeld en bruisend water uit de kraan komt hoef je nooit meer water in plastic flessen te kopen. Zelfs niet onderweg. Een herbruikbare fles vul je thuis en neem je eenvoudig overal mee naar toe.

Veiligheid

En tot slot is het Quooker-systeem ook nog erg veilig. Er werd namelijk rekening gehouden met een aantal veiligheidsmaatregelen. De kraanuitloop geïsoleerd en draaibaar, en wanneer er kokend water wordt getapt licht er een lichtring bij de knop op. Daarnaast heeft de Quooker-kraan een kindveilige bedieningsknop, waardoor ze niet zomaar kokend water kan worden getapt.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 21-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Quooker