De voordelen van een tegenstroom zwembad op een rij  

Binder

Een tegenstroom zwembad: de turbine-aangedreven tegenstroomsystemen van Binder brengen beweging in het zwembad. De unieke stroming biedt ideale omstandigheden voor effectieve zwemtraining of ontspannende wellness oefeningen. Door het lage energieverbruik, de eenvoudige installatie en de gemakkelijke bediening onderscheiden de turbinezweminstallaties zich duidelijk van apparaten die door pompen worden aangedreven. 

Tegenstroom zwembad, voordelen tegenstroomsysteem, Binder, The Art of Living

Ruimte efficiënt  

De gemiddelde perceeloppervlakte neemt al lange tijd af, maar tegelijkertijd willen steeds meer mensen een eigen zwembad. Het resultaat is een groeiend aantal kleine zwembaden. Om de verscheidenheid aan toepassingen voor deze zwembaden te vergroten, zijn tegenstroomsystemen al jaren in opkomst. Een tegenstroom zwembad kenmerkt zicht door Binder’s turbine-aangedreven tegenstroomsystemen die brede, krachtige stroming creëren. Het stroomt gelijkmatig rond het lichaam en houdt het in balans, zodat de zwemmer zich volledig op zijn techniek kan concentreren. De volumestroom verschilt daarom sterk van die van conventionele installaties op basis van pompen: deze raakt het lichaam alleen op bepaalde punten en biedt daarom geen vergelijkbare zwemsensatie.  

Innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit  

De turbinezweminstallaties van Binder staan voor innovatie, betrouwbaarheid en kwaliteit made in Germany. Ze zijn geluidsarm en trillingvrij, vereisen nauwelijks onderhoud en hoeven in de winter niet te worden verwijderd. Naast de stationaire HydroStar-versie voor installatie in nieuwe zwembaden, biedt Binder ook een retrofitinstallatie aan. EasyStar verandert bestaande zwembaden in een handomdraai in een echt trainingsbad – de installatie hoeft alleen maar over de zwembadwand te worden gehangen en er stevig aan te worden vastgeschroefd. Zo heb je direct een tegenstroom zwembad. Beide versies zijn verkrijgbaar in verschillende prestatieniveaus, elk met één of twee turbines.

Tegenstroom zwembad, voordelen tegenstroomsysteem, Binder, The Art of Living

Lage energieverbruik  

Een ander voordeel van turbine-aangedreven tegenstroomsystemen is hun hoge energie-efficiëntie: er is geen sterkstroom nodig – een 230V-aansluiting is voldoende. Vergeleken met door pompen aangedreven apparaten verbruiken de turbinezweminstallaties tot 80 procent minder elektriciteit. Bovendien is de inbouw veel eenvoudiger en sneller, omdat de installaties aanzienlijk minder ruimte in beslag nemen. Een aparte droogruimte is niet nodig. 

Editor: Media Team

Datum: 14-05-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Binder