De voordelen van een terrasoverkapping met vouwdak

Cornels

Met een fijne terrasoverkapping vergroot je op een aangename manier jouw woongenot. Het zorgt voor meer bewegingsvrijheid en het betrekt de buitenruimte bij de woning. Een terrasoverkapping met vouwdak van doek wordt nog wel een verward met een pergola zonwering. Toch zijn er grote verschillen tussen beiden types. We lichten graag toe waarom dit mooie vouwdak een betere optie is dan pergola zonwering en wat de voordelen van zo’n overkapping precies zijn. Een vouwdak van Cornels wordt dan ook zeker het overwegen waard.

Terrasoverkapping, zonwering, Cornels

Constructie en doek 

De belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping met vouwdak zijn de constructie en het materiaalgebruik. Het product van Cornels is dan ook voorzien van een pvc-doek. Dit zorgt ervoor dat de overkapping waterdicht is en dat je ook tijdens een stortbui droog buiten kunt zitten. Een pergola zonwering heeft daarentegen een waterafstotend doek, dit houdt enigzins regen tegen, maar bij een stortbui of langdurige regen lekt dit door het doek heen. Daarnaast kun je kiezen voor een verduisterend of licht doorlatend doek om de mate van het doorlaten van het licht te bepalen, beide doeken beschermen tegen uv-straling. Bovendien zorgt de ijzersterke aluminium constructie van het vouwdak ervoor dat de zonwering stormbestendig is en dit maakt het mogelijk om een groot oppervlakte van de tuin te voorzien van schaduw. Het is bij een terrasoverkapping met vouwdak mogelijk om wel 13×10 meter te overspannen. 

Creëer een tuinkamer 

Een ander groot voordeel van de terrasoverkapping van Cornels is dat hij zo ontworpen werd dat hij af te sluiten is met glazen wanden. Door deze weer te voorzien van glazen schuifdeuren creëer je heel eenvoudig een comfortabele tuinkamer, die ieder seizoen te gebruiken is. Mocht je liever geen glazen wanden plaatsen, dan zou je ook kunnen kiezen voor houten of aluminium louvres, rabatwanden of screens. Het is maar net wat je mooi vindt en wat aansluit bij jouw buitenruimte.  

Terrasoverkapping, zonwering, Cornels

Prachtig voorbeeld 

Op de afbeeldingen zie je het perfecte voorbeeld van zo’n terrasoverkapping met vouwdak. Er werd een overkapping geplaatst aan de gevel van een prachtige Hollandse boerderijwoning. Hiermee ging de wens van de opdrachtgevers in vervulling. Zij wilden namelijk graag optimaal gebruik kunnen maken van het terras om te kunnen genieten van de mooie omgeving. De keuze viel op een ranke overkapping, de NAVI-ECO – CORNELS  Base serie, met een verduisterend doek in een cappuccino tint.  

Editor: Media team

Datum: 12-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cornels