De voordelen van zonnepanelen

Consumenten kiezen steeds vaker voor zonnepanelen als duurzame oplossing. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit die vervolgens in de woning gebruikt kan worden. Omdat Nederland de laatste jaren opvallend veel zonuren heeft, is het ook nog eens erg rendabele keuze. Daarnaast wekken ze ook met bewolking en in de winterdagen energie op. Maar wat leveren zonnepanelen nou eigenlijk op en wat zijn de kosten van zonnepanelen?

Opbrengst

Nederland beschikt over een goed klimaat voor zonnepanelen. De opbrengst van zonnepanelen is genoeg om bij te dragen aan het energieverbruik van een heel huishouden. Zonne-energie is goed voor het klimaat maar zorgt er ook voor dat de kosten op de energierekening flink omlaag gaan. Daarnaast zien zonnepanelen er tegenwoordig erg modern uit en gaan ze mooi op in het exterieur van een woning.

Vermogen zonnepanelen

Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt in WP, oftewel het paneelvermogen. Een zonnepaneel levert ongeveer 250 WP op, voor een gemiddeld gezin zijn er dan ongeveer 16 panelen nodig. Daarnaast speelt de grootte van de panelen ook mee. Vanzelfsprekend wekken grote panelen meer energie op dan kleine panelen, en is het dus voordeliger om te kiezen voor grote panelen.

Kosten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn de laatste jaren flink gedaald in prijs en daarom is het nu de perfecte tijd om zonnepanelen aan te schaffen. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €1,20 en €1,63 per WP. Daarnaast komen de kosten voor plaatsing hier nog bij die ongeveer op €4.000 liggen. Het is dus een investering maar er komen daarnaast ook veel voordelen bij kijken op de lange termijn.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.