De zwarte keuken

Een trend die we steeds populairder zien worden, de zwarte keuken. Deze kleur is net als de witte keuken een kleur die erg makkelijk te combineren is met andere kleuren en materialen. De zwarte keuken kennen we in een matte variant en in een hoogglans variant, een echte design keuken. Kies je voor mat, dan kies je voor een stoere uitstraling. Bij hoogglans zal er een luxe keuken ontstaan. Overweeg jij nu om een zwarte keuken aan te schaffen of ben je benieuwd naar het onderhoud die hierbij komt kijken, we vertellen je er graag meer over!

1.Matzwart


Heerst er bij jou in huis een industriële of stoere stijl? Kies dan voor de matzwarte keuken, behoud hiermee de sfeer in huis en maak het interieur helemaal compleet. De gehele keuken zwart maken kan, maar er kan ook gekozen worden om de donkere kleur te combineren met natuurlijke materialen. Denk aan beton, hout of staal die perfect aansluiten en een absolute aanrader zijn.

2.Hoogglans


Heb je geen stoere woning, maar ga jij meer naar de modern stijl, dan is een hoogglans zwarte keuken een hele mooie aanvulling. Laat het interieur hiermee nog meer luxe uitstralen zonder dat het veel extra zal kosten. Laat deze luxe stijl ook terugkomen in de afwerking van de keuken. Ga bijvoorbeeld voor een ingebouwde keukenplaat en greeploze lades om deze exclusiviteit te behouden.

Heb je het over combineren, dan heb je het over de zwarte keuken. De perfecte kleur waar eigenlijk alles bij past, vrijwel elk materiaal en elke kleur, waardoor de keuzes en mogelijkheden eindeloos zijn. Zorg voor contrast door te werken met verschillende kleuren en materialen. Hierin is keuze genoeg, van hout, wit, beton, grijs tot lichte kleuren en nog veel meer. Maak de keuken helemaal af met deze details, denk bijvoorbeeld aan een marmeren blad, een echte eyecatcher.

Tot nu toe alleen maar voordelen gelukkig. Gaan we dan kijken naar het onderhoud, dan is er helaas een nadeel waar je rekening mee moet houden. Een zwarte keuken, misschien had je het al bedacht, je ziet er bijna alles op. Ben jij op zoek naar een onderhoudsvriendelijke keuken, dan raden wij je aan om toch na te denken over een andere kleur keuken. Stof en vette vingers, je ziet het direct. Je zal dus wat vaker schoon moeten maken. Echter kost dit niet veel tijd. Om beschadigingen te voorkomen kan de keuken ingespoten worden met een speciaal middel.

Kortom, een echte eyecatcher in huis en een keuken waar net wat meer schoonmaakwerk bij komt kijken. Zie jij jezelf al koken in een zwarte keuken? Wij wel!

Editor: Media team

Datum: 07-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van The Art of Living

Fotografie: Tieleman Keukens