De zwembadtrend van 2023: antraciet

Starline group

De zomer van 2023 is nog niet begonnen, maar toch wist de Starline Group al een zwembadtrend aan te duiden. Volgens het bedrijf is het nu al duidelijk dat het antracietkleurige zwembad de trend van de zomer wordt. Er zijn verschillende redenen waarom de kleur antraciet in populariteit is gestegen. We vertellen je er graag meer over.  

Alternatief van de zwemvijver 

Allereerst is het antracietkleurige zwembad zo populair geworden omdat het een goed alternatief is voor de zwemvijver. Een zwembad zorgt over het algemeen voor een betere waterkwaliteit en houdt de warmte beter vast dan een zwemvijver. Voeg je hier de kleur antraciet aan toe, dan blijft de natuurlijke uitstraling behouden, maar geniet je nog steeds van de voordelen van een zwembad.  

Naar jouw persoonlijke smaak 

Een andere belangrijke reden om voor een antracietgrijs zwembad te kiezen is de veelzijdigheid van de kleur. Antraciet is een neutrale kleur die eenvoudig te combineren is met verschillende materialen en andere kleuren. Hierdoor is het mogelijk om het zwembad helemaal naar jouw persoonlijke voorkeur vorm te geven. Starline heeft dan ook antracietgrijze zwembaden in allerlei soorten en maten, zodat er altijd wel wat te vinden is dat past bij jouw smaak.  

Onderdeel van de omgeving 

Normaal gesproken springt een zwembad direct in het oog. Bij een antracietgrijs zwembad is dit niet het geval. De donkere kleur zorgt er juist voor dat het zwembad subtiel opgaat in de omgeving. Dit biedt een ontspannen, rustgevende en intieme sfeer. Dat is dan ook perfect als jouw zwembad vooral een ontspannende werking moet hebben.  

Creëer een moderne uitstraling

Antracietgrijze zwembaden hebben een moderne uitstraling die goed past bij hedendaagse architectuur en designstijlen. Ze passen bij minimalistische en moderne huizen, maar ook bij traditionele huizen die een vleugje moderniteit nodig hebben. Het strakke ontwerp en de donkere kleur geven het zwembad een stijlvolle. Bovendien zorgt de kleur ervoor dat het zwembad een spiegeleffect krijgt en hierdoor er luxe uitziet.

Editor: Media team

Datum: 26-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Starline Group