Dekton Pietra Kode: de herinterpretatie van klassieke Italiaanse stenen 

Cosentino

Cosentino staat bekend om de productie en distributie van innoverende en hoogwaardige materialen uit steen voor architectuur en design. Recent introduceerde zij een nieuwe ultracompacte steencollectie: Dekton Pietra Kode, naar de visie van de beroemde designer Daniel Germani. Deze collectie herinterpreteert de ongekende schoonheid van drie klassieke Italiaanse stenen. Deze antieke natuurstenen zijn ontcijferd om vervolgens opnieuw gecodeerd te worden in Dekton. Hierdoor wordt de esthetiek gewaarborgd en zijn de mogelijkheden met betrekking tot gebruik in de architectuur verbeterd. De collectie is de herinterpretatie van klassiek steen naar een hedendaags product met een ongekende schoonheid en ongekende prestaties. 

 

Stenen, natuursteen, Cosentino

Fijne samenwerking  

Een samenwerking tussen Germani en Cosentino levert altijd iets oogverblindends op. Nu, na drie jaar, presenteren ze een nieuwe collectie die je niet één, maar twee keer laat kijken of het Cosentino’s paradepaardje Dekton is, of écht natuursteen. Inspiratiebron voor deze collectie is de Italiaanse architectuur door de eeuwen heen. Voorop stond het combineren van klassieke schoonheid met moderne duurzaamheid, zoals alleen Dekton dat kan. Om de Pietra Kode collectie te creëren heeft Germani veel tijd besteed aan het ontcijferen van de geschiedenis van de Italiaanse architectuur om deze vervolgens te vertalen in een eigentijds ontwerp. Hierdoor is Pietra Kode een collectie die luxe uitstraalt doormiddel van ingetogen details. De collectie is ontworpen met het oog op de toekomst en weet daardoor iedere ruimte op te juiste manier te complementeren. 

Tijdloze schoonheid in een nieuw jasje

Pietra Kode herinterpreteert de tijdloze schoonheid van drie verschillende klassieke Italiaanse stenen: Vincenza, Travertin en Ceppo di Gré. Zoals al is benoemd, zijn de stenen vertaald in Dekton om zo beter verwerkt te kunnen worden in de huidige architectuur. De collectie is te verkrijgen in een verscheidenheid aan kleuren, tinten en texturen die je zintuigen keer op keer zullen prikkelen. Een ander voordeel is dat Dekton CO2-neutraal is en daarnaast zorgen de technische eigenschappen ervoor dat de collectie zowel buiten als binnen kan worden toegepast.  

Herinterpretatie van Vincenza 

Er zijn vier warme en veelzijdige kleuren die een moderne draai aan de klassieke Vincenza-stenen geven. Deze tinten hebben een neutrale uitstraling die doet denken aan de aarde en bestaan daarmee als een fijne harmonie naast elkaar. Het is de perfecte aanvulling wanneer je werkt met een crème-, hout- of taupe-kleurenpalet. Je hebt de mogelijkheid te kiezen uit de volgende schitterende kleuren: VK01 Nebbia, VK02 Avorio, VK03 Grigio en VK04 Grafite. Sommige namen doen al vermoeden op welke stenen zij geïnspireerd zijn (Avorio, Grigio Alpi) en alle varianten weten, met hun indrukwekkende uitstraling, eer te doen aan de Italiaanse oudheid. 

Elegantie met Travertin

Ook Travertin is geherdefinieerd in de nieuwe collectie. Deze steen staat bekend als hét materiaal dat tijdens de renaissance de klassiek kunst liet schitteren en een bron van inspiratie vormde voor architecten. Wil je de look van Travertin toepassen in jouw project? Cosentino komt met twee ontwerpen rijk aan nuances: de TK05 Sabbia en de TK06 Marmorio. De TK05 Sabbia heeft een fantastisch aderpatroon dat als bliksemschichten door het materiaal loopt. Deze nieuwe interpretatie zorgt ervoor dat het oorspronkelijke ontwerp krachtiger is geworden en uitermate geschikt is voor een rustieke of natuurlijke stijl. De TK06 Marmorio voorziet met zijn poreuze, gestreepte structuur ieder ontwerp van een elegante en heldere uitstraling.  

Schoonheid van Ceppo di Gré 

In de nieuwe collectie komt de schoonheid van de Ceppo di Gré-stenen tot leven als nooit tevoren. Wie ooit in Milaan is geweest, zal deze stenen ongetwijfeld in alle majestueuze gebouwen hebben zien schitteren. Naar de prachtige tekeningen in het Ceppo kun je immers urenlang geïnspireerd staan kijken én de patronen in het materiaal brengen ons ook een stapje dichter bij de natuur. Ceppo di Gré is beschikbaar in de volgende kleurvariant: de CK07 Ceppo. Het kiezelpatroon van deze variant is ideaal voor zowel binnen- als buitengebruik en het tijdloze design zal dan ook niet misstaan bij zowel een klassieke als een moderne look.

Voordelen van Dekton

Dekton is een revolutionair en innovatief materiaal dat gebruikt kan worden in de architectuur of andere designtoepassingen. Het beschikt over superieure technische eigenschappen. Dit houdt in dat het materiaal uv-, kras- en vlekbestendig is. Bovendien heeft Dekton een zeer lage waterabsorptie en is het bestand tegen thermische schokken. Met andere woorden: Dekton kan wel tegen een stootje en is geschikt voor verwerking in vrijwel ieder project.

Wil je nog meer weten over dit materiaal en zijn indrukwekkende eigenschappen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Cosentino.  

Editor: Media team

Datum: 31-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cosentino