Dekton® Ukiyo: een revolutionaire stap in interieurdesign

Cosentino

In de immer evoluerende wereld van architectuur en design heeft Cosentino opnieuw de lat hoger gelegd met de lancering van Dekton® Ukiyo. Deze baanbrekende collectie ultracompacte Dekton® steen, ontworpen in samenwerking met de designer Claudia Afshar, belichaamt innovatie in texturen en patronen voor interieurdesign. 

Dekton, interieurdesign, Cosentino, The Art of Living

Een Japanse verademing 

Geïnspireerd door Japans en hedendaags design, viert Ukiyo de kunst van minimalisme en het omarmen van het heden. Ukiyo, wat “leven in het moment” betekent, doet zijn naam eer aan door een rustige esthetiek te bieden die de zintuigen prikkelt. De collectie straalt een rijk kleurenpalet uit met geometrische structuren, waardoor harmonieuze ontwerpen zowel binnen als buiten ontstaan. 

Dekton, interieurdesign, Cosentino, The Art of Living

Dekton® in het hart van Ukiyo 

De Dekton® Ukiyo collectie bevat vijf zorgvuldig gekozen kleuren: Bromo, Kreta, Nacre, Umber en Rem. Deze kleuren, elk met hun eigen unieke karakter, vormen een compleet palet dat individueel of gecombineerd kan worden gebruikt. Dekton® speelt hier een centrale rol, waardoor duurzame materialen met hoogwaardige prestaties worden geïntegreerd in deze grensverleggende collectie. 

Innovatieve toepassingen en duurzaamheid 

Dekton® Ukiyo is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een milieubewuste. De collectie is CO2-neutraal gedurende de hele levenscyclus, waarmee Cosentino’s toewijding aan duurzaamheid en een circulair economisch model wordt benadrukt. Dit ultracompacte materiaal is ideaal voor een scala aan verticale toepassingen, variërend van gevels en open haarden tot op maat gemaakt meubilair. 

Dekton, interieurdesign, Cosentino, The Art of Living

Revolutionair en duurzaam 

Dekton®, gebaseerd op de exclusieve Particle Sintering Technology (PST) van Cosentino, biedt superieure technische eigenschappen zoals weerstand tegen UV-stralen, krassen en thermische schokken. Het materiaal wordt geproduceerd met 15-85% gerecyclede grondstoffen, wat het tot een echte pionier maakt op het gebied van duurzaam design. 

Dekton, interieurdesign, Cosentino, The Art of Living

 Een Samensmelting van Stijl en Duurzaamheid 

Dekton® Ukiyo belichaamt niet alleen de visie van Claudia Afshar, maar ook de voortdurende inzet van Cosentino voor duurzame en esthetisch verantwoorde materialen. Het is een eerbetoon aan rust, elegante eenvoud en het streven naar tijdloze ontwerpen. Ukiyo is niet zomaar een collectie; het is een revolutie in texturen en patronen die de normen in interieurdesign opnieuw definieert. 

Editor: Media Team

Datum: 22-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Cosentino