Design fonteinmeubels

Iedereen wil tegenwoordig wat meer exclusiviteit in hun badkamer. Door middel van een design fonteinmeubel heb je een echte eye catcher in jouw wc. Dit zet dan ook direct de toon voor de rest van jouw interieur. Hoe je dit wil realiseren is volledig aan jezelf, maar we geven je graag een aantal tips mee. 

the art of living, fonteinmeubel

Opbouwkraan of toch een inbouwkraan

Ondanks dat er nog veel standaard opbouw kranen worden aangeboden is de inbouwkraan wel degelijk met een opmars bezig. Door de inbouwkraan krijg je een heel strak en dus een exclusief uitziende fonteinset. Dit wordt alleen maar versterkt als je kiest voor koperen of zelfs een gouden kraan.

Het ziet er dan wel cleaner uit, maar dat gaat wel met een klein prijsje. Het nadeel van een inbouw kraan is namelijk dat de montage lastiger wordt ervaren. Dit kan natuurlijk altijd worden opgelost door een monteur of een handig vader.

 the art of living, fonteinmeubel

Welk type fonteinmeubel is het meest geschikt?

Op het moment zijn de hangende fonteinmeubels razend populair. En terecht, want (afhankelijk van de grote) nemen ze weinig ruimte in en ziet het er gewoon heel strak uit. Maar er zijn veel meer opties. Zo heb je nu ook fonteinmeubels in de vorm van een plank met een geïntegreerde waskom. Deze kan op maat worden gezaagd zodat het precies tussen twee muren past. Dit alles zorgt voor een heel mooi geheel.

Daarnaast zijn er ook ingebouwde fonteinmeubels beschikbaar. Een exclusievere uitstraling ga je hoogstwaarschijnlijk niet krijgen. Dit komt echter wel met een paar nadelen, maar gelukkig ook een paar voordelen. Ik zal ze voor je op een rijtje zetten:

De voordelen:

  • Zoals eerder vermeld, ziet dit er heel modern en exclusief uit.
  • Doordat het in de muur zit, neemt het bijna geen ruimte in beslag.

De nadelen:

  • Het kost meer tijd en moeite om deze fonteinmeubels te monteren.
  • Er is geen ruimte voor een opbergkastje.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.