Design interieur | MoodBuilders | Novalis.O
Design interieur | MoodBuilders | Novalis.O
Design interieur | MoodBuilders | Novalis.O
Design interieur | MoodBuilders | Novalis.O
previous arrow
next arrow

Design interieur | MoodBuilders | Novalis.O

Deze bijzondere villa, gelegen in een sfeervolle groene omgeving, heeft een prachtig design interieur. De bestaande woning werd getransformeerd naar een geheel dat perfect past binnen de moderne tijdsgeest. Zowel qua uiterlijk, slimme technologieën als duurzame toepassingen en de woning heeft een prachtig design interieur. Het interieur, exterieur en de tuin gingen op de schop om dit te realiseren. Architect Tim van der Grinten van MoodBuilders realiseerde het ontwerp van de woning. Het interieur is verzorgd door Novalis.O 

Design interieur, modern, landelijk

Beeld en geluid: Bowers & Architect Frame via Prowork. Loungebank: Minotti via Novalis.O, Oisterwijk.

Levensloopbestendig

De indeling van de verdiepingen werden flink aangepast. Zo is de begane grond voorzien van een leefkeuken, eetkamer een woonkamer, allen met een design interieur. Ook de master bedroom en een luxe badkamer met sauna zijn op deze verdieping gelegen. Hierdoor is de woning levensloopbestendig.  

Eenheid

Tim van Mood Builders: “De bestaande bouw met een wat klassiekere uitstraling heb ik getransformeerd naar een moderne villa, aangevuld met warme materialen zoals hout en steen voor een zachte touch. Deze mix zorgt voor een heel mooi, contrasterend geheel, dat past binnen de omgeving, maar tegelijkertijd ook zorgt voor een subtiele eigenheid. Het ontwerp is opgebouwd uit een strak lijnenspel met een open lay-out voor een ruimtelijke beleving.” 

Lamp: Moooi – Raimond. Trap: Z-trap, Bergeijk.

Moderne technieken

Prowork uit Bladel kreeg de opdracht om alle technologieën te realiseren en te plaatsen.  “Voor deze woning hebben we een totaaloplossing bedacht waardoor alles – van beeld, audio en verlichting, tot aan beveiliging en temperatuur – in één systeem is ondergebracht”, vertelt Michiel Jansen, eigenaar van Prowork. “We hebben daarbij gebruikgemaakt van het Control4 systeem, waardoor alles met slechts één app bediend en beheerd kan worden. Hierdoor ontstaat een optimale beleving van de technologie.

Prachtig witgelakte Z-trap

In de living van de woning staat een unieke, witgelakte Z-trap. Die esthetisch een toegevoegde waarde levert aan het prachtige  design interieur. Door de gehele woning loopt een houten visgraatvloer die harmoniseert met de houten wanden van het exterieur. De verbinding tussen buiten en binnen is goed herkenbaar. Zo is in de woonkamer ook het haardmeubel bekleed met natuurstenen strips.  

Design interieur, modern, landelijk

Vloeren: Esco Vloeren, Westerhoven. Deuren: Berkvens Deuren, Someren. Bellfires haard: Loomans haarden, Eindhoven. Lamp boven eettalfel: Henge – light ring horizontal.

Design meubels en verlichting: Novalis.O, Oisterwijk. Natuursteenstrips: The Flagstone Company, Vaassen.
Lamp in hal: Henge – Wall Clips. Domotica, beveiliging en E-installateur: Prowork, Bladel.

Statement hanglamp

Boven de eettafel hangt een prachtige hanglamp met grote ringen. Dit zorgt voor een echt statement en vanwege het open design wordt het verbluffende uitzicht op de tuin niet belemmerd. De strakke keuken is donker van kleur en tegen de gehele achterwand is een kastruimte gerealiseerd. De haardwand met natuursteenstrips geeft een sfeervolle uitstraling aan de keuken.  

Design interieur, modern, landelijk

Lamp: Flos – Sky Garden.

Luxe gevoel

Op de begane grond heerst een luxe gevoel door het design interieur. Dit komt mede door de donkere jaloezieën als raamdecoratie. Maar ook door de luxe badkamer met zonnedouche, sauna en een groot badkuip zorgen voor dit gevoel.  

Sanitair: St-Pieter Sanitair, Tilburg. W-Installateur: Westerveld, Bergeijk. Louvres: Livium, Hengelo.

Design interieur, modern, landelijk

Design interieur, modern, landelijk

Zonnedouche: Sunshower.

Verbinding

Een grote werkkamer, gameroom, twee slaapkamers en badkamer maken deel uit van de eerste verdieping. De prachtige sfeer van de woning zorgt voor verbinding tussen de woonetages en versterkt ook de ruimtelijkheid“Ik heb gezocht naar een perfecte balans tussen openheid en privacy, zodat de woning naast ruimtelijk ook huiselijk aanvoelt”, vertelt Tim. 

Onderhoudsvriendelijk geheel

Het tuinontwerp wist met het design van een onderhoudsvriendelijk geheel van strakke lijnen en warme materialen goed aan te sluiten bij het in- en exterieur. Het prachtige zwembad brengt het luxe gevoel van binnen ook naar buiten. Ook het dak is bekleed met groen en sluit perfect aan bij de andere duurzame keuzes die voor deze villa zijn gemaakt.  

Design interieur, modern, landelijk

Architect: MoodBuilders, Eindhoven. Aannemer: Bouwbedrijf Buytels, Eindhoven. Tuinarchitect en aanleg: Buijtels Buitengewone Tuinen, Bladel. Zwembad en sauna: Van Gemert Zwembaden & Sauna’s BV, Mill. Kozijnen: Aluk Aluminium BV, Eindhoven.

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Dré Wouters

____

Wil je meer weten over Mood Builders en Novalis.O?