Design keuken, stock dutch design, the art of living

  • Leverancier natuursteen
    Jan Reek Natuursteen B.V.
    Hoorn | www.janreek.nl

Luxewoning met design keuken | Stock Dutch Design

Voor het interview met Stock Dutch Design reizen we eerst af naar de binnenstad van Haarlem, waar Leonie Hendrikse en Jeroen Stock sinds 2015 met hun team kantoor houden in een prachtig historisch pand op de Nieuwe Gracht. Zij bedachten een prachtige design keuken voor in deze luxewoning.

Het heden met het verleden verbinden

Al sinds de start van het bedrijf, zo’n zestien jaar geleden, geeft Stock Dutch Design woningen een ziel met hun creaties. Zo ook deze luxewoning met design keuken. “Vroeger werd bij mij thuis alles bewaard. En wat kapot was, werd in ere hersteld. Hierdoor is een liefde voor authenticiteit en ambacht ontstaan. Nu heb ik zelf een gezin met drie kinderen en een hond, waardoor ik ook heel praktisch ben ingesteld. Het is voor mij dus als vanzelfsprekend om het heden met het verleden te verbinden, zonder daarbij de functionaliteit uit het oog te verliezen”, aldus Leonie.

Design keuken, stock dutch design, the art of living

De hoekbank is van Moroso en werd ontworpen door topdesigner Patricia Urquiola. Het kunstwerk is van Elizabeth Nyumi Nungurrayi – courtesy SmithDavidson Gallery.

Van doorsnee naar bijzonder

Vorig jaar kochten Leonie en Jeroen een hokkerig, ietwat saai jaren ’50 pand, dat zij in twee maanden tijd een compleet nieuwe uitstraling gaven. Jeroen: “Tijdens de bezichtiging van dit pand zagen we de enorme potentie en wisten we meteen dat wij hier een heerlijk familiehuis van konden maken.”. Onnodige obstakels gingen eruit om plaats te maken voor licht en ruimte. Kleurloze wanden kregen bijzondere behangen van gerenommeerde Engelse en Franse merken en doorsnee vloeren werden vervangen door warme houtstroken en luxueuze tegels die tegen een stootje kunnen.

Design keuken, stock dutch design, the art of living

Het kunstwerk is van Paul Rousso – courtesy SmithDavidson Gallery.

De ronde koffietafel heeft dezelfde funky kleur als het metalen onderstel bij de bank.

Funky combinaties en eyecatching details

Vanuit de hal komen we in de open design keuken met royaal kookeiland, voorzien van een werkblad van keramisch marmer. Opvallend zijn de bijzondere handgrepen die als sieraden de lades en kastdeuren verfraaien. En als contrast het strakke stalen element aan het plafond, dat op stijlvolle wijze de afzuigkap verbergt. In de ‘dining’ staat een tafel van Piet Hein Eek; een mooi eerbetoon aan het hedendaagse Dutch Design. De pantry met het oude Delfts Blauwe servies knipoogt juist naar Neerlands’ rijke verleden. Een klein detail: het op maat gemaakte bureau is met geïntegreerde USB-poorten helemaal future proof.

Design keuken, stock dutch design, the art of living

De eettafel is van Piet Hein Eek. Daarboven hangt de Multi-Lite van Gubi, uitgevoerd met een messing nish. De kunstwerken zijn van Studio Marie Cécile Thijs – courtesy SmithDavidson Gallery en van Casper Faassen – courtesy Kahmann Gallery Amsterdam.

Design keuken, stock dutch design, the art of living

Praktisch met een flinke dosis elegantie

Het brede balkon is bereikbaar middels een grote schuifpui, die is voorzien van diepblauwe shutters om op sfeervolle wijze het daglicht te kunnen filteren. Ook hier is de standaard vervangen door bijzondere decoratie. In de badkamer is gekozen voor een vrijstaand bad in een schuine opstelling en een combinatie van modern marmer met klassiek behang.

Design keuken, stock dutch design, the art of living

De houten shutters zijn van JASNO.

Design keuken, stock dutch design, the art of living

Praktisch en elegant

Praktisch en toch uitermate elegant. Buiten heeft het gezin de beschikking over een heerlijke tuin. Grenzend aan de dining binnen bevindt zich een ruim terras met lounge buiten. Ook in het exterieur brachten Leonie en Jeroen harmonie in oud en nieuw. De bestaande bomen en glooiingen in de tuin gaan naadloos over in de moderne, maar gezellige uitstraling van de zithoek.

Wat een prachtige dag! Niet alleen hebben Leonie en Jeroen hun verhaal aan ons verteld; hun interieurs vertellen ook allemaal een verhaal. Zoals de design keuken met tafel van Piet Hein Eek. Mooie en persoonlijke verhalen waar we u in de toekomst ongetwijfeld nog meer over zullen vertellen.

 

Tekst: Mascha Ekkel
Fotografie: Peter Baas

___

Meer projecten van Stock Dutch Design zien?