• Hoogebeen Interieur
  Dorpstraat 36-38, 3881 BD Putten
  +31 (0)34 – 135 32 92
  www.hoogebeen.nl
 • Home Center Wolvega
  Frisaxstraat 12, 8471 ZW Wolvega
  +31 (0)56 – 161 61 61
  www.homecenter.nl
 • Pot Interieur
  Nieuwendijk 89, 4571 LH Axel
  +31 (0)11 – 566 20 10
  www.pot.nl
 • Riant Stoutenbeek
  Kruisvoort 80, 4814 RZ Breda
  +31 (0)76 – 531 97 60
  www.riant-stoutenbeek.nl

Design meubels voor ieder interieur | Rolf Benz

Rolf Benz was een jonge, Duitse stoffeerder met een duidelijke visie. Het bedrijf dat hij in 1964 oprichtte, groeit steeds meer uit tot een totaalaanbieder. De collectie omvat al design meubels als banken, salon-, bijzet- en eetkamertafels, eetkamerstoelen en accessoires. Daar zijn nu ook bedden bij gekomen. Aan ambities geen gebrek!

Diversiteit

De collectie van Rolf Benz is zeer ruim en vol diversiteit aan design meubels. Je kunt er terecht voor een bank van 1.800 euro, maar evengoed voor een exemplaar van 10.000 euro. Het design varieert van heel strak en puur, tot grootse volumineuze landschappen. “Mensen die één keer een Rolf Benz hebben gehad, kopen vaak weer een Rolf Benz”, vertelt Edwin Zeelte.

Milieuvriendelijk

Met gepaste trots vertelt Zeelte over het Blauwe Engel-keurmerk dat de design meubels van Rolf Benz dragen. Het betekent dat het meubilair, stoffen en bekledingsmaterialen milieuvriendelijk geproduceerd zijn. Maar bijvoorbeeld ook dat afzonderlijke delen te vervangen zijn en dat het meubilair deels geschikt is voor recycling. Bij Rolf Benz hechten ze veel waarde aan gezond wonen én aan het milieu.

Rolf Benz, design meubels, interieur

Trends

Een trend die je bij Rolz Benz ziet, vind je onder EGO. “Binnen dit maatwerkprogramma bieden we een passtoel aan waarvan je zelf de zithoogte en -diepte, de armleuningen, de pootjes en het zitcomfort kiest. Voor de bekleding heb je keus uit meer dan tweehonderd stoffen en honderd leersoorten.”

Over trends gesproken: “De slaapkamer wordt steeds meer een multifunctionele ruimte en een cocon waarin mensen zich terugtrekken”, vertelt Zeelte. Rolf Benz springt op die huiselijkheid in door een lijn luxe, mooi gestoffeerde designbedden te brengen. De bedden zijn volledig aan te passen aan je persoonlijke comfortbehoeften. Ze zijn verkrijgbaar als boxspring en als klassiek bed met matras en lattenbodem (vast of elektrisch verstelbaar). Ook de hardheid bepaal je zelf.

Rolf Benz, design meubels, interieur

Wil je de design meubels van Rolf Benz persoonlijk ervaren? Bezoek een dealer, een studio of één van de drie Experience Centers. Gecertificeerde inrichtingsexperts presenteren hier de collectie, tonen de nieuwste interieurtrends en helpen je om het beste interieur uit te kiezen voor jouw huis!

____

Tekst: Janneke Sinot
Fotografie: Rolf Benz