Lift, Viking Liften, Design Center

  • Viking Liften Nederland B.V.
  • Lorentzstraat 8B
  • 6716 AD Ede

Designlift in designcenter | Viking Liften 

De crème de la crème op het gebied van interieur komt op internationaal niveau samen bij het ETC Design Center Europe in Culemborg. Je vindt hier werkelijk alles op het gebied van meubels, wandbekleding, raambekleding, karpetten, vloeren, verlichting en meubel- en gordijnstoffen. Er zijn hier maar liefst 120 showrooms die samen meer dan 500 merken vertegenwoordigen, waarbij de mooiste items uit het hogere segment worden getoond. Wanneer je jouw prachtproduct mag leveren aan dit walhalla van de interieurlover, ben je uiteraard apetrots. Viking Liften heeft een waanzinnige lift mogen leveren aan het ETC Design Center Europe. 

Naadloos aansluiten

Afgelopen september is de Viking DesignLift geïnstalleerd in de centrale entree van dit immense gebouw. Zoals te zien is, komt de lift hier volledig tot zijn recht. De volledig glazen lift maakt deel uit van een zwarte, stalen constructie die heel stoer en stijlvol is vormgegeven naar de rest van het interieur van het gebouw. De grote glazen raampartijen plaatsen op de lift een exclusieve stempel. In het voortraject is goed gekeken naar het toepassen van bepaalde kleuren en materialen, om zo naadloos aan te sluiten op het interieur van deze high-end showroom.  

Lift, Viking Liften, Design Center

Toepasbaar in bestaande bouw

Voor een Viking DesignLift hoeft er bouwkundig nauwelijks iets te gebeuren. Doordat deze lift een zelfdragende schacht heeft, kan hij overal geplaatst worden. Ook heeft de lift geen put nodig. Daardoor is het mogelijk om de lift op een bestaande vloer te plaatsen. De lift heeft ook geen externe machinekamer nodig zoals vaak gedacht wordt. Alles is verwerkt in de liftschacht, dus dat is de enige ruimte die voorzien moet worden om deze prachtige lift te kunnen monteren. De hoogte die nodig is op de laatste stopplek voor het deurkozijn is 2225mm; dat is dan ook bijna in elke woning haalbaar. 

Lift, Viking Liften, Design Center

Maatvoeringen

Er zijn verschillende maatvoeringen waarin de Viking DesignLift uitgevoerd kan worden, waardoor het bijna in iedere situatie mogelijk is om deze lift toe te passen. Voor het kleinste model heb je een ruimte van 880x970mm nodig. Voor het grootste model 1480x1510mm en alles hiertussen is uiteraard mogelijk.  

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Viking Liften

___

Design lift, Viking liften, exclusief, high end, luxe, lift, vloerkleed

___

Meer projecten bekijken van Viking Liften?